Uvedenie dvoch zástupcov strednej triedy je takmer tu.

Smartfóny strednej triedy sú pre Samsung rovnako dôležité, ako vlajkové zariadenia. Musia totiž čeliť silnej čínskej konkurencii, čo nie je vôbec ľahká úloha. Vieme však, že do predstavenie vlajkovej série Galaxy S23 zostáva iba niekoľko dní, avšak ešte pred jej oficiálnym uvedením na trh by sme mali spoznať aj dvoch zástupcov série Galaxy A – modely Galaxy A34 a Galaxy A54.

Práve tieto dva telefóny môžeme označiť za kľúčové, čiže Samsung od nich veľa očakáva. Aktuálne sa na internet dostali rendery, na ktorých sú vyobrazené práve modely Galaxy A34 a A54. Zdroj dodáva, že predaj týchto telefónov je oznámený na 18. januára, avšak iba pre indický trh. To však neznamenám že neskôr sa tieto telefóny nedostanú aj ďalšie trhy. Predpokladáme, že ich predaj bude u nás spustený v rovnakom čase, ako bol spustený aj predaj modelov Galaxy A52 alebo Galaxy A53. To znamená, že v Európe sa týchto noviniek možno dočkáme až niekedy v marci. Nie je však vylúčené, že Samsung má tento rok celkom iné plány.

Samsung Galaxy A34 / Samsung Galaxy A54

Model Galaxy A34 by mal mať veľmi podobné parametre ako jeho predchodca vrátane odolnosti IP67. Vo výbave ďalej nájdeme 6,5-palcový  FHD+ AMOLED displej s 90 Hz obnovovacou frekvenciou, čipset Exynos 1280 a 5 000 mAh batériu s podporou 25 W nabíjania. Hlavný fotoaparát by mal dostať senzor so 48 Mpx rozlíšením. 

Model Galaxy A54 by mal dostať 6,6-palcový FHD+ AMOLED displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou a čipset Exynos 1380. Hlavný fotoaparát by mal mať rozlíšenie 50 Mpx, batéria s možnosťou 25 W nabíjania 5 100 mAh a rovnako bude prítomná aj odolnosť podľa IP67.

Pri oboch modeloch nebude chýbať Android 13 s nadstavbou One UI 5

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.