Očakávaný Galaxy Note 9 včera prešiel certifikačným procesom cez americký úrad FCC.

Predchádzajúci model Note 8 prešiel certifikáciou až koncom júla 2017. Samotný certifikačný proces je prirodzený postup, cez ktorý prechádza každé zariadenie, ktoré sa pripravuje k uvedeniu na trh. Znamená to, že všetky doteraz nepodložené fámy o skoršom uvedení Galaxy Note 9 sa stávajú skutočnými.

Model, ktorý bol certifikovaný, je medzinárodná verzia SM-N960F. Aj vzhľadom na to, že ide o medzinárodný model ktorý prešiel cez FCC, dostal do výbavy pomerne veľa LTE pásiem.

Najnovší model zo série Note sa pravdepodobne predstaví na akcii v New Yorku. Malo by sa to udiať 9. augusta, čo by bola pekná symbolika ukrytá v dátume, ktorá by súvisela aj s označením nového zástupcu obľúbených tabletofónov. Prvé zariadenia by mohli následne putovať k záujemcom už pred koncom augusta.

Už dávnejšie rendery naznačovali, že v prípade dizajnu sa toho oproti Note 8 veľa nezmení. Najviac očakávanou zmenou je rozhodne zabudovaná čítačka odtlačkov prstov v displeji, ktorá je pri Note 8 umiestnená na zadnej stene zariadenia.

Najzaujímavejšie špecifikácie naznačujú 6,4-palcový Infinity displej s rozlíšením 1440 × 2960 pixelov, Exynos 9810 Octa SoC / Snapdragon 845, 6 / 8 GB pamäte RAM a 64 až 512 GB pamäte ROM. Batéria by mala dosahovať kapacitu 3,850 mAh, pričom niektoré zdroje uvádzajú kapacitu až 4000 mh.

Zdroj: GSM Arena

Prečítajte si aj:

iPhone SE 2 zrejme nakoniec nepríde. Apple s ním údajne už nepočíta

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.