Modelový rad Galaxy Note to má vraj spočítané.

Nahradiť by ho mohol koncept výsuvných zariadení. Oppo tento dizajn rolovateľného smartfónu X 2021 ukázalo iba pred pár dňami. Krátko po predstavení sa začalo pošepkávať, že aj Samsung by mohol na trh priniesť podobné zariadenie. 

Nové fámy pojednávajú o modeli Galaxy Z Fold S, ktorého by sme sa mohli dočkať v priebehu najbližších rokov. Prvotné informácie naznačujú, že by mohol obsahovať podobné technológie ako Oppo X 2021.

Ice Universe uviedol, že v blízkej budúcnosti by mohlo byť predstavené zariadenie Samsung Galaxy Z Fold S alebo Galaxy Z Fold Scroll, pričom túto informáciu podporil obrázkom Oppo X 2021. Zdroj ďalej uviedol, že zariadenie je vo fáze „laboratórneho testu“, takže do uvedenia na trh je ešte veľmi ďaleko. Aj Oppo má podobné plány s modelom Oppo X 2021, pričom vysúvacie telefóny má v budúcom roku v pláne predstaviť aj Huawei, Xiaomi, ale aj iní výrobcovia.

Aj keď vieme, že Samsung je priekopníkom medzi skladateľnými zariadeniami a výsuvné verzie by mohli byť ďalším krokom v jeho dizajnovom napredovaní, v tejto oblasti bude kórejská spoločnosť pravdepodobne ťahať za kratší koniec.

Oppo uviedlo, že spoločnosť požiadala o 122 patentov, ktoré boli použité pri modeli Oppo X 2021. Pokiaľ budú udelené, mohli by byť kľúčovými prekážkami v dizajnovaní vysúvacích smartfónov inými spoločnosťami. Napríklad iba mechanizmus pre vysúvanie obrazovky používa 12 patentov, ktoré si Oppo dalo registrovať.

Fanúšikovia “tradičných” skladateľných smartfónov by sa nemali v tejto chvíli obávať, pretože Ice Universe uisťuje, že Samsung vydá Galaxy Z Fold 3, ktorý bude obsahovať fotoaparát pod displejom a druhú generáciu technológia Ultra Thin Glass, ako aj podporu pera S Pen.

Vznik nového radu zariadení pridáva na váhe tvrdeniam, že modelový rad Galaxy Note končí. Samsung by ho mal nahradiť sériou Galaxy Z, ktorá sa stane novou vlajkovou sériou spoločnosti.

Zdroj: T3

Prečítajte si aj:

Oppo X 2021 je rolovateľný smartfón, ktorý sa natiahne až na 7,4-palcovú uhlopriečku

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.