Spoločnosť Samsung počas uplynulých rokov umiestňovala zostavy fotoaparátov v horizontálnej polohe.

Toto pravidlo zatiaľ platí pre modelové rady Galaxy S a Note. Prvé zmeny, kvôli rastúcemu počtu kamier, nastali najskôr v modelovom rade Galaxy A. Rovnaký osud, teda presunutie na ľavú stranu do vertikálnej polohy sa čoskoro dostane aj do modelového radu Note. Môže sa tak udiať už s príchodom tohtoročného Galaxy Note10.

So zvyšujúcim počtom fotoaparátov (v prípade vlajkových modelov) nebude mať presunutie na ľavú stranu pravdepodobne nič spoločné. Pozrime sa napríklad na model Galaxy S10 5G, ktorý to zvládol aj pri zachovaní čistého dizajnu. Žiaľ toto (zatiaľ) neplatí pri únikoch pripravovaných iPhonov 2019. Uvidíme, ako sa nakoniec Apple rozhodne na dizajne zapracovať, prípadne ho zmeniť.

Nové usporiadanie fotoaparátov pri vlajkových modeloch bude najskôr spôsobené novým teleobjektívom, na ktorom spoločnosť Samsung pracuje. Modul má ponúknuť až 5× optický zoom. Nové usporiadanie fotoaparátov pri Galaxy Note10 môže vyzerať takto:

Render je vytvorený na základe uniknutej schémy nového usporiadania fotoaparátov (naľavo). Celkový vonkajší dizajn zoradenia a umiestnenia blesku je približný a založený na odhade, pretože v samotnej schéme nie sú žiadne ďalšie informácie. Blesk tak môže nakoniec skončiť pod ToF kamerou a senzorom, nie nad nimi. Samsung môže aj celkový vonkajší dizajn zostavy opticky spojiť do jedného celku, aby nevznikali dva oddelené ostrovčeky. 

Pokiaľ používate vlajkové smartfóny od Samsungu, pravdepodobne ste si všimli jeden prvok, ktorý je dlhodobou súčasťou týchto smartfónov a na obrázku chýba. Áno, je to snímač tepovej frekvencie. Nateraz sa zdá, že spoločnosť sa ho chce už natrvalo zbaviť. Neobjavil sa už ani pri modeli Galaxy S10 5G a pri novom usporiadaní fotoaparátov by sa dal ešte ťažšie začleniť. Odstránenie tohto senzoru by nebolo až tak veľkým prekvapením.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Prvé dojmy: Samsung Galaxy A7 chce zaujať tromi fotoaparátmi. Budovy sa k vám budú skláňať

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.