Spoločnosti Huawei a Oppo sú aktuálne vo vývoji teleobjektívov o niečo ďalej.

Modely P30 Pro a Reno ponúkajú 10× optický zoom, ktorý zabezpečuje periskop. Samsung bol dlhodobo verný 2× optickému priblíženiu a tak sme niekoľko mesiacov čakali, ako svojim konkurentom odpovie. Aktuálne sa zdá, že prichádza prvá odpoveď vo forme 5× optického modulu. Dúfame, že tento modul aj čoskoro uvidíme v nejakom vlajkovom smartfóne spoločnosti. Bude tým prvým zariadením práve pripravovaný Note10?

Modul je pomerne kompaktný a vďaka celkovej hrúbke 5 mm pravdepodobne ani nebude vyčnievať zo zadnej strany smartfónov. Dokonca staršie moduly Samsungu mali hrúbku 6 mm. Nový 5× teleobjektív využíva sústavu skiel, ktorá je podobná tej z Huawei P30 Pro. V prípade Samsungu bude použitý obdĺžnikový objektív, namiesto kruhového. Modul bude umiestnený vertikálne, čo by malo pomôcť zachovať celkovú hrúbku zariadenia v prijateľných hodnotách. O tom, že Samsung pripravuje zmeny v rozmiestnení fotoaparátov, sme sa dozvedeli už pred pár dňami. Tieto informácie sú teraz podporené aj týmto novým modulom s 5× optickým zoomom.

Samsung zverejnil ukážkové fotografie z nového senzora v jeho normálnom, 2× a 5× režime priblíženia, aby demonštroval skutočný výkon priblíženia. Nová optika by mala pomôcť spoločnosti Samsung odpovedať na teleobjektívy smartfónov P30 Pro a Oppo Reno, ktoré v súčasnosti samy poskytujú neskutočný výkon (až 60× digitálny zoom).

Aj keď si budeme musieť na skutočné testovanie ešte počkať nejaký ten mesiac, už teraz sa na to tešíme.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Náhrada za Android: Huawei by mohol predstaviť svoj vlastný operačný systém už na jeseň tohto roka

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.