Dlhšie sa hovorí o samostatnom výreze pre selfie fotoaparát.

Patent spoločnosti najnovšie odhaľuje viacero návrhov pre budúce modely smartfónov, ktoré vychádzajú z dizajnu Infinity-O. Ten bol predstavený počas nedávnej konferencie pre vývojárov. Hlavnou charakteristikou sú zaoblené rohy displeja a vo vrchnej časti dominuje jeden okrúhly výrez pre predný fotoaparát.

Na obrázkoch nižšie je vidieť niekoľko ďalších návrhov s otvorom v displeji. Ak sa dohady potvrdia, tak jedného z nich, by sme sa mohli dočkať aj v konečnom produkte už čoskoro. Model A je dizajnovo bližšie k modelu Note 9, pričom model B sa drží dizajnového rukopisu radu S9. Je logické predpokladať, že spoločnosť bude pokračovať v odkaze Notu 9 a zaoblenie rohov displeja sa bude už iba zmenšovať.

Ostatné dizajnové modifikácie C, E, F, G a H majú sklo zakrivené vždy inak a návrhy I – L sa pohrávajú s dizajnom a možným umiestnením fotoaparátov. Pritom bude úplne jedno, ktorý dizajn nakoniec Samsung použije. Pre mobilný priemysel to bude úplne nový pohľad na vec.

Najnovšie patentové prihlášky spoločnosti Samsung vytvárajú nový priestor na špekulácie o tom, či sa nového modelu Galaxy S10 skutočne dočkáme začiatkom roka 2019, napríklad na MWC. Je pomerne neskoro na to, aby Samsung dokázal výrazne prepracovať dizajn pripravovanej vlajkovej lode a pritom ho predstaviť už začiatkom roka. Na druhej strane pre veľkú spoločnosť, akou je Samsung, by to nemusel byť až taký problém.

Dávnejšie úniky naznačujú, že model Galaxy S10 by mal dostať do výbavy ultrazvukovú čítačku odtlačkov prstov ukrytú v displeji a tri fotoaparáty na zadnej strane – štandardný, širokouhlý a teleobjektív. Bude ešte veľmi napínavé sledovať, akú stratégiu pre budúci rok zvolia najväčší hráči na trhu. Huawei má zálusk na pozíciu svetovej jednotky, pričom Samsung ju neprenechá bez boja.

Zdroj: LetsGoDigital, WIPO

Prečítajte si aj:

Huawei chce v roku 2019 predstaviť smartfón s 10-násobným optickým zoomom

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.