Nového zástupcu modelového radu Galaxy S spoznáme približne za päť mesiacov.

Vylepšenia budú zásadné a práve teraz sa otvára priestor na informácie o pripravovaných zmenách. Samsung je vo foto výbave pomerne konzervatívny. Najnovšie sa prostredníctvom portálu SamMobile dostávajú na verejnosť informácie o zostave fotoaparátov, ako aj ďalších softvérových vylepšeniach. 

Aj keď do predstavenia Galaxy S11 ostáva ešte pomerne veľa času, dá sa s vysokou pravdepodobnosťou predpokladať, že spomínaný 108 Mpx senzor sa v novom smartfóne Galaxy S skutočne objaví. Pred pár dňami bol predstavený prvý smartfón so 108 Mpx fotoaparátom. Spoločnosť Xiaomi predstavila Mi MIX Alpha, ktorý okrem spomínaného fotoaparátu vyniká aj displejom, na takmer celom tele zariadenia. Pripomíname, že 108 Mpx senzor bol vyvíjaný práve v spolupráci spoločností Samsung a Xiaomi.

Predstavenie Xiaomi Mi MIX Alpha

V konkurenčnom boji musí Samsung jednoducho už budúci rok predstaviť smartfón, ktorý bude mať viac ako 2× optické priblíženie. V počte fotoaparátov konkurenciu dobehol už tento rok.

Dobrou správou je aj to, že Samsung konečne pristúpi k výmene tradičného 12 Mpx senzora, ktorý používa vo svojich vlajkový lodiach od roku 2016. Výsledkom nového senzora budú 27 Mpx fotografie, ktoré by mali vynikať kvalitou aj pri zhoršených svetelných podmienkach.

S hlavnou kamerou Galaxy S11 bude spolupracovať ToF senzor, rovnako ako v prípade Galaxy Note10+. Zostava fotoaparátov bude doplnená aj o ultraširokouhlý fotoaparát.

Samsung Galaxy S10 a aj nový iPhone 11 Pro sú vybavené 2× optickým priblížením, čo sa dnes už považuje za štandard. OnePlus 7 Pro posúva s 3× optickým zoomom hranice trochu ďalej, ale v konečnom dôsledku priekopníkom je Huawei P30 Pro.

Tento telefón bol predstavený v marci 2019 a jeho súčasťou je podpora až 5-násobného optického zoomu. Sprievodným prvkom je pôsobivý 10-násobný hybridný zoom a ešte neuveriteľnejšie vyznie dobre fungujúci 50-násobný digitálny zoom. Jediným telefónom, ktorý dokázal toto riešenie napodobniť je Oppo Reno 10× Zoom. Teraz sa zdá, že do tohto zoznamu rekordérov sa môže zaradiť aj Galaxy S11.

Huawei P30 vľavo, P30 Pro vpravo

Podľa zdroja bude Galaxy S11 obsahovať 5× optický zoom dodávaný sesterskou spoločnosťou Samsung Electro-Mechanics, teda spoločnosťou, ktorá vyrába modul aj pre Oppo. Môžeme tak očakávať pôsobivé výsledky. Zatiaľ nie je známe, ako veľký senzor sa použije s teleobjektívom (periskopom). Je však jasné, že Samsung musí vynaložiť všetko úsilie na to, aby budúci rok minimálne dobehol Huawei P30 Pro.

Okrem vylepšených senzorov a objektívov, spoločnosť Samsung údajne plánuje spustiť novú funkciu, ktorá je veľmi podobná Apple Deep Fusion. Spájaním až 8 fotografií sa má docieliť jednoduchý spôsob, ako vytvoriť veľmi kvalitnú fotografiu. Nechajme sa prekvapiť.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Huawei Mate 30 Pro sa stáva novým kráľom mobilnej fotografie

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.