Odlišuje sa najmä dizajnom zadnej strany.

Už sme si zvykli, že pred oficiálnym predstavením očakávaných telefónov sa na internete postupne objavujú takmer všetky informácie. Neinak je tomu v prípade radu Samsung Galaxy S21po zverejnení technických špecifikácií a oficiálnych renderov sa na YouTube objavilo krátke video, ktoré ponúka prvý živý pohľad na Samsung Galaxy S21+.

Video ponúka detailný pohľad na prednú stranu smartfónu a takisto aj na zadnú stranu – približne v 56. sekunde videa. Práve zadná strana predstavuje najvýraznejšiu dizajnovú zmenu v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. Zadný fotoaparát totiž v prípade modelu Galaxy S21 vystupuje priamo z bočného rámu telefónu.

Video takisto informuje o výkone procesora Snapdragon 888 v teste Geekbench – telefón získal 1115 bodov v teste jedného jadra, resp. 3326 bodov vo viacjadrovom teste. Je to menej ako iPhone 12 Pro, ktorý dosiahol 1585, resp. 3924 bodov.

Samsung Galaxy S21+ vo videu

Predstavenie už 14. januára 2021, vylepšenia dostane aj ultraširokouhlý fotoaparát

Ak vás zaujímajú technické špecifikácie očakávaných telefónov, prečítajte si náš starší článok TU. Čo sa týka nových informácií, do pozornosti dávame bližšie detaily o kapacitách a farbách. Modely Galaxy S21 a S21+ budú dostupné vo veľkostiach 128/256 GB v štyroch, resp. troch farebných prevedeniach.

Najlepšie vybavený Galaxy S21 Ultra ponúkne okrem spomenutých veľkostí aj 512 GB variant. Dostupný bude v striebornej a čiernej farbe, pričom bude podporovať aj dotykové pero S Pen. To však nebude súčasťou základného balenia a nebude sa dať skryť do tela telefónu, ako je tomu v prípade radu Galaxy Note.

Nové úniky takisto naznačujú, že Samsung v prípade telefónov radu Galaxy S21 výrazne vylepšil ultraširokouhlý fotoaparát. Ten bude mať síce rozlíšenie 12 Mpx ako jeho predchodca, avšak ponúkne dvojpixelové automatické zaostrovanie a makro režim. Taktiež sa spomína 123-stupňové zorné pole a plynulé prepínanie medzi všetkými zadnými fotoaparátmi pri zázname videa.

Uvidíme, či sa tieto špekulácie potvrdia, smartfóny radu Galaxy S21 budú vraj predstavené 14. januára 2021.

Farebné verzie smartfónu Samsung Galaxy S21

Farebné verzie smartfónu Samsung Galaxy S21. Zdroj: letsgodigital.org

Farebné verzie smartfónu Samsung Galaxy S21+

Farebné verzie smartfónu Samsung Galaxy S21+. Zdroj: letsgodigital.org

Farebné verzie smartfónu Samsung Galaxy S21 Ultra

Farebné verzie smartfónu Samsung Galaxy S21 Ultra. Zdroj: letsgodigital.org

Zdroj: YouTube, letsgodigital.org

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S21: Poznáme všetky kľúčové technické špecifikácie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit