Kvalitu prezradia aj tieto skratky – WQHD, LTPO a 120 Hz.

Samsung Galaxy S21 Ultra bude môcť dokonca používať 1440p rozlíšenie súčasne so 120 Hz obnovovacou frekvenciou. To bude umožnené vďaka novému LTPO nízkoteplotnému displeju s polykryštalickým oxidom (LTPO). Ide o špeciálny druh technológie navrhnutej predovšetkým pre OLED obrazovky, ktorá pomáha znižovať spotrebu energie o 5 až 20 percent.

TOP model radu Galaxy S21 bude predstavený v januári a ako jediný bude môcť exkluzívne používať kombináciu vysokého rozlíšenia a obnovovacej frekvencie 1440p / 120 Hz. Ďalší dvaja zástupcovia série vraj prídu s už známym rozdelením rozlíšenia a obnovovacej frekvencie v kombinácii 1080p / 120 Hz alebo 1440p / 60 Hz.

Novinky sa objavili aj pri fotoaparáte. Galaxy S21 Ultra bude údajne využívať vylepšený 108 Mpx HM3 senzor s až 12 % vyššou citlivosťou na svetlo. Samsung pri tomto modeli údajne vynechá z výbavy 3D ToF snímač, ktorý nahradí automatické laserové zaostrovanie. To bolo použité napríklad aj pri Galaxy Note20 Ultra.

Ultra model série Galaxy S21 bude podporovať rýchle 45 W nabíjanie. Po dizajnovej stránke by sme sa mali oproti Galaxy S20 Ultra dočkať iba o niečo tenších rámikov okolo displeja. 

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Sprievodca nákupom inteligentných hodiniek

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.