Aj dvojročný Huawei P40 Pro je v rebríčku DxOMark o niečo vyššie.

Od aktuálnej vlajkovej lode, predstavenej pred pár dňami, majú viacerí tie najvyššie očakávania. Aj preto môže byť aktuálne zverejnený výsledok testu fotoaparátov portálu DxOMark sklamaním. Je však potrebné poznamenať, že kvalitu fotoaparátov môže Samsung doladiť aktualizáciami.

Pozrime sa však teraz na to, aké hodnotenie DxOMark udelil fotoaparátom modelu Galaxy S22 Ultra (model s Exynos 2200). Celkové skóre sa zastavilo pomerne nízko. Bodové hodnotenie na úrovni 131 bodov môže byť sklamaním, predovšetkým aj preto, že aktuálnemu rebríčku smartfónov DxOMark kraľuje Huawei P50 Pro, ktorý dosiahol skóre až 144 bodov.

Samsung Galaxy S22 Ultra v teste DxOMarkZdroj: DxOMark
Samsung Galaxy S22 Ultra v teste DxOMark

V čom Galaxy S22 Ultra vyniká?

Fotografie majú príjemné a vyvážené farebné podanie pri všetkých svetelných podmienkach. Aj v prípade tohto modelu je samozrejme zachovaný široký dynamický rozsah, čo zabezpečuje dobrú expozíciu pri väčšine scén. Pri fotografovaní portrétov fotoaparát vyniká prirodzeným bokeh efektom a presnou detekciou okrajov.

Druhá oblasť, ktorú je potrebné vyzdvihnúť, je oblasť zoomu. Ide totiž o najväčší pokrok, ktorý spoločnosť Samsung s modelom Galaxy S22 Ultra dosiahla. Je to z dôvodu zachovania farieb a dobrej expozície pri všetkých úrovniach priblíženia. 

Galaxy S22 UltraZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Zadné fotoaparáty na Galaxy S22 Ultra

Rovnako nezaostáva ani video. V segmente vlajkových lodí sa vyznačuje rýchlym a plynulým automatickým zaostrovaním, dobrou stabilizáciou, dobrou expozíciou a širokým dynamickým rozsahom pri dobrých svetelných podmienkach, ale aj v interiéri.

Pomalé zaostrovanie

DxOMark počas testovania zistil, že Galaxy S22 Ultra má pri fotografovaní pomerne pomalé automatické zaostrovanie, čo platí pre rôzne svetelné podmienky. Pri videách v pohybe bola zaznamenaná aj nekonzistentná ostrosť. Tento problém sa však vo väčšine prípadov týka iba ich nahrávania pri slabom osvetlení.  

Zdroj: Gizmochina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.