Ide o ôsmu generáciu odolného skla od výrobcu Corning.

O jednom z najočakávanejších telefónov tohto roka, modelovom rade Samsung Galaxy S23, už vieme takmer všetko, ale aj posledné dni pred jeho oficiálnym predstavením sa ešte objavujú nové čriepky informácií.

O jednej z nich informuje portál 9to5google.com, podľa ktorého bude mať trojica Galaxy S23, S23 Plus a S23 Ultra ako úplne prvé zariadenia ochranné sklo novej generácie Gorilla Glass Victus 2. Výrobca, spoločnosť Corning, ho predstavila v novembri 2022 a medzi hlavné vylepšenia patrí vyššia odolnosť pri páde na tvrdé materiály, ako napríklad betón či asfalt. Konkrétne by sklo malo prežiť pád na betón z výšky jedného metra a pád na asfalt z dvoch metrov.

Nové ochranné sklo Victus 2 má byť zároveň menšou záťažou na životné prostredie, keďže podľa tvrdenia výrobcu obsahuje priemerne 22 percent recyklovaného materiálu.

Prvá generácia skla Gorilla Glass Victus prišla na trh v roku 2020 a takisto ju ako prvý použil Samsung. Šlo vtedy o celkovo siedmu generáciu odolných skiel od Corningu, súčasná je teda ôsma.

Samsung Galaxy S23 bude predstavený už 1. februára 2022. Všetky podstatné informácie o tomto telefóne, ktorý asi čaká nezanedbateľné medzigeneračné zdražovanie, sme zhrnuli v nedávnom článku.

Zdroj: 9to5google.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.