Objaviť by sa mohol v modeli Ultra.

Samsung svoj prvý 200 Mpx senzor predstavil ešte na jeseň 2021. Jeho označenie je ISOCELL HP1 a na trhu sa ešte oficiálne neobjavil. Predpokladá sa, že sa to po uvedení nového smartfónu od Motoroly zmení.

Portál AndroidPolice najnovšie informuje, že Samsung pripravuje celkom nový 200 Mpx senzor, ktorý by sa mohol objaviť už v sérii Galaxy S23. Tá bude predstavená začiatkom roka 2023. Samsung aktuálne vo svojich vlajkových lodiach používa pri modeloch Ultra 108 Mpx senzor ISOCELL HP1, pričom v ostatných modeloch používa 50 Mpx senzor ISOCELL GN5. 

V prípade budúcoročného modelu Galaxy S23 Ultra by sa tak mal oproti aktuálnej generácii Galaxy S22 použiť senzor s ešte vyšším rozlíšením. Samsung v týchto dňoch údajne dokončuje práce na svojom novom 200 Mpx senzore, ktorý bude vylepšenou verziou modelu HP1.

Samsung 200 Mpx senzorZdroj: Samsung
Samsung ISOCELL HP1

Aktuálne však nevieme, v čom presne budú tieto vylepšenia spočívať. Rovnako nie je zaručené, že nový 200 Mpx senzor sa nakoniec aj do modelu Galaxy S23 Ultra dostane. Na záver musíme poznamenať, že vyššie rozlíšenie automaticky neznamená aj krajšie fotografie. Na ich výslednú kvalitu má totižto vplyv viacero faktorov.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.