Rad Galaxy S23 by mal ako prvý dostať aj nový Android 14.

Júlová bezpečnostná aktualizácia operačného systému Android, ktorú spoločnosť Samsung minulý týždeň vydala pre rad Galaxy S23 v Spojených štátoch amerických, sa teraz začala šíriť aj v Európe. Informuje o tom portál SamMobile.com.

Firmvér tejto aktualizácie má označenie S91xBXXS3AWF7 a inštalačný balíček je o veľkosti približne 430 MB, čo je na bezpečnostnú aktualizáciu celkom dosť. Začína byť ale zvykom, že aj aktualizačné balíčky majú čoraz väčšiu veľkosť a to aj u starších telefónov.

Nový softvér predovšetkým zvyšuje úroveň zabezpečenia systému Android v telefónoch Galaxy S23, Galaxy S23 Plus a Galaxy S23 Ultra. Samsung tvrdí, že opravuje viac ako 90 bezpečnostných problémov zistených v telefónoch Galaxy.

Táto aktualizácia podľa všetkého neprináša žiadne nové funkcie, ale to sa ani neočakávalo, keďže len minulý mesiac Samsung vydal aktualizácie s viacerými vylepšeniami výkonu týchto telefónov a ich fotoaparátov.

Navyše, rad Galaxy S23 bude prvý, ktorý v rámci doteraz predstavených Samsung telefónov dostane nový Android 14 s používateľskou nadstavbou One UI. Túto zostavu už juhokórejský výrobca začal testovať.

Samsung tvrdí, že rad Galaxy S23, ktorý predstavil začiatkom februára tohto roka, je predajný hit a počet predobjednávok bol na niektorých trhoch v porovnaní so sériou S22 údajne až o 60 percent vyšší.

Zdroj: SamMobile.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.