Telefón sa objavil na porovnávacej platforme Geekbench.

Samsung sa pred niekoľkými rokmi rozhodol svoju ponuku rozšíriť o modely FE (Fan Edition), ktoré sú lacnejšími verziami aktuálnych modelov vlakovej série Galaxy S. Prvým modelom tejto série sa stal Galaxy S20 FE, po ktorom nasledoval Galaxy S21 FE, avšak spoločnosť sa rozhodla, že v roku 2022 žiadny FE model neuvedie.

V súvislosti s pripravovaným Galaxy S23 FE sa objavilo pomerne veľa špekulácií, pričom jedna z nich pripúšťala aj možnosť použitia “globálneho” čipsetu z minuloročnej série Galaxy S22, ktorým bol Exynos 2200. Najnovšia správa z portálu GSMArena tieto špekulácie ukončuje, keďže telefón sa objavil na porovnávacej platforme Geekbench, kde bola potvrdená práve spomínaná čipová sada Exynos 2200 od Samsungu.

V databáze Geekbench sa objavil prototyp pripravovaného Galaxy S23 FE s modelovým číslom SM-S711B, čipsetom Exynos 2200, 8 GB RAM a nainštalovaným Androidom 13. Je pritom pomerne zaujímavé sledovať, ako to Samsung tento rok prekombinoval.

Pokým v minulosti boli čipové sady Exynos použité pri globálnych verziách “hlavných modelov” série Galaxy S21 a S22, tak čipové sady Snapdragon boli použité pri modeloch Galaxy S20 FE (SD 865) a S21 FE (SD 888). Tento rok sa situácia otáča, keďže v sérii Galaxy S23 je použitý vynikajúci Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, pričom Galaxy S23 FE dostane vlajkový čipset zo série Galaxy S22.

Samsung Galaxy S23 FE v GeekbenchZdroj: Sammobile
Samsung Galaxy S23 FE v Geekbench

Zdroj dodáva, že hlavným dôvodom, prečo Galaxy S23 FE dostane do výbavy Exynos 2200 je ten, že má nadmerné zásoby tejto čipovej sady. Očakáva sa však, že telefón bude vybavený kvalitnejšími fotoaparátmi, a predstavený niekedy v treťom štvrťroku tohto roka.

Nedávne rendery dokonca naznačili aj dizajnové smerovanie Galaxy S23 FE. Na základe nich sa dozvedáme, že Galaxy S23 FE sa bude až nápadne podobať na Galaxy A54, pričom je jasné, že aj tento telefón má určitú dizajnovú podobnosť s modelmi série Galaxy S23. 

Najväčším kompromisom v dizajne je hrubší spodný rámik, ktorý je v prípade série Galaxy S23 veľmi tenký a symetricky rozložený okolo celého displeja.

Samsung Galaxy A54 a jeho rámZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy A54 a jeho rám

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.