Veľké zmeny vzhľadu vraj netreba čakať.

Záujemcovia o dva nižšie telefóny budúceho radu Samsung Galaxy S24 by sa mali pripraviť na skutočnosť, že po stránke vzhľadu pôjde o zariadenia s rovnakým dizajnom, aký majú súčasné S23 a S23 Plus.

Tvrdí to uznávaný twitterovský „leaker“ s prezývkou Revegnus. O najvyššom modeli Galaxy S24 Ultra sa nezmieňuje, ale nedávno uverejnil render troch konceptov tohto telefónu, pri ktorom sa sledovateľov pýtal, ktorý dizajn by uprednostnili. Základom všetkých troch konceptov sú mohutné samostatné objektívy ako u Galaxy S22 Ultra a S23 Ultra, mení sa len umiestnenie prisvetľovacej diódy a pomocných snímačov. Nie je však jasné, či ide iba o autorovu fantáziu, alebo čerpal inšpiráciu z nejakého reálneho zdroja.

Galaxy S24 konceptyZdroj: Twitter.com/Revegnus

V každom prípade jeho koncepty sú v súlade s fámou, podľa ktorej u Galaxy S24 Ultra nahradí dva teleobjektívy s trojnásobným a desaťnásobným zoomom iba jediný, ktorý zvládne kontinuálne preostrovanie medzi spomínanými dvomi hodnotami.

Ak by dizajn všetkých troch telefónov rad S24 zostal totožný, alebo takmer rovnaký ako u S23, nebolo by to žiadne prekvapenie. U dvoch základných modelov sa v prípade Galaxy S22 a S23 menil hlavne dizajn zadného fotoaparátu, okolo ktorého zmizol typický ostrovček, ktorý mal ešte Galaxy S21. No a rozdiely medzi Galaxy S22 Ultra a S23 Ultra sú úplne marginálne.

V zásade ani nejde o nejakú negatívnu správu. Dizajn radu S22 je pekný a v oblasti vzhľadu smartfónov celkovo došlo v posledných rokoch k akémusi ustáleniu. Časy spred 10 či 12 rokov, keď sa telefóny medzigeneračne neraz zásadne líšili, sú nateraz preč a neplatí to len pre Samsung, ale aj jeho najväčšieho rivala Apple.

Zdroj: Twitter.com, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.