Modely zo série Samsung Galaxy S24 majú mať viacero výhod.

Predstavenie modelového radu Samsung Galaxy S24 sa nezadržateľne blíži. Viaceré úniky poukazujú na to, že toto predstavenie prebehne už počas tretieho januárového týždňa, konkrétne sa rozpráva o dňoch 17. či 18. január 2024. Spolu s blížiacim sa predstavením sa však rozpráva aj o funkciách a výbave, ktoré by mali nové modely získať.

Už teraz sa rozpráva o tom, že pripravovaný modelový rad vlajkových smartfónov od Samsungu bude v mnohých ohľadoch odlišný od iných smartfónov. Nedávno vyšla na verejnosť informácia o tom, že by niektoré AI funkcie v telefónoch mohli byť skryté za predplatným. Teraz zasa známy leaker informuje o novej možnosti špeciálne pre modely zo série Galaxy S24.

Séria Galaxy S24 získa špeciálne skratky

Uzamknutá obrazovka nemusí slúžiť len na zobrazenie dátumu a času. Mnohí ju využívajú na vyvolanie rôznych funkcií, pričom medzi ne môžeme zaradiť napríklad zapnutie fotoaparátu, baterky či iné možnosti. Viacerí výrobcovia smartfónov sa pritom rovnako spoliehajú aj na widgety, ktoré postupne prispôsobujú aj pre túto obrazovku. Tieto skratky a widgety sa však zvyčajne týkajú len systémových aplikácií výrobcu.

Samsung Galaxy S23Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23

Modelový rad Samsung Galaxy S24 má podľa známeho leakera však pracovať aj s aplikáciami tretích strán, konekrétne poukazuje na sociálnu sieť Instagram. Práve Instagram by mal získať možnosť stať sa súčasťou skratiek, ktoré sa zobrazujú na uzamknutej obrazovke smartfónu. Pri tejto sérii by tak šlo prvý raz o situáciu, kedy by Samsung umožnil využiť ako skratku aplikáciu, ktorá nie je systémová.

Pôjde len o vybrané modely?

Už teraz je známe, že práve séria Galaxy S24 sa má rozlíšiť vo viacerých ohľadoch od iných modelov od Samsungu. Či sa však táto funkcia dostane aj medzi iné telefóny alebo si nový vlajkový modelový rad ponechá možnosť využitia skratky pre Instagram, prípadne ďalšie aplikácie len pre seba, zatiaľ nie je známe.

Rovnako je nutné podotknúť, že na uniknutej snímke obrazovky sa spomína špecificky model Samsung Galaxy S24. A práve tento fakt skôr poukazuje na to, že pôjde o špeciálnu možnosť pre vlajkovú sériu smartfónov.

Zdroj: androidauthority.com, X (@alex193a)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.