Predplatné v smartfónoch Samsung Galaxy S24 by mohlo odštartovať novú éru.

O predplatnom v smartfónoch sa rozprávalo už dlhšiu dobu. Výrobcovia totiž mali zvažovať, že by sa niektoré funkcie objavili len pri nejakom tom predplatnom, pričom podobným smerom sa mal uberať aj Google so systémom Android. Teraz však šokuje spoločnosť Samsung, ktorá má do série Galaxy S24 priniesť nejaké funkcie spojené s umelou inteligenciou. Tie ale nemajú byť pre každého.

Plný potenciál telefónov z vlajkovej série od Samsungu by tak mali využiť len používatelia, ktorí si za to priplatia. Ako keby už telefóny samé o sebe neboli dostatočne drahé, juhokórejský výrobca má teda deliť používateľov na tých bez predplatného a s predplatným.

Predplatné pre sériu Samsung Galaxy S24

Umelá inteligencia zmenila trh s elektronikou takou, akú ju bežne poznáme. Viaceré služby ponúkajú AI nástroje ako niečo prémiové, čo možno využiť. A takéto prémiové funkcie by mala priniesť aj séria Samsung Galaxy S24, ktorá má byť prvou sériou z dielne Samsungu s možnosťou predplatného. Na tento fakt upozornil aj známy leaker, ktorý vystupuje pod prezývkou Revegnus na sociálnej sieti X.

Samsung Galaxy S23Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23

Zatiaľ nie je jasné, o aké funkcie by išlo a či to Samsung nakoniec prinesie aj do praxe. V súčasnosti sa však vie, že juhokórejský gigant v oblasti elektroniky nad spoplatnením prémiových AI funkcií premýšľa. Ak by sa však skutočne stalo, že séria Samsung Galaxy S24 ponúkne akési predplatné, tak sa bude musieť týkať prelomových funkcií, ktoré konkurencia neponúka.

Skoršie predstavenie smartfónov aj návrat Exynosu

Už dlhšiu dobu sa špekuluje o dátume predstavenia telefónov zo série Samsung Galaxy S24. Toto predstavenie má prebehnúť v januári, resp. konkrétne sa rozpráva o treťom januárovom týždni. Niektoré úniky poukazovali na dátum 18. január, posledné informácie však konkretizovali 17. január.

Isté je tiež to, že v Európe sa opäť objavia telefóny s čipsetom Exynos. Základný Galaxy S24, resp. S24+ má využiť čipset Exynos 2400 zatiaľ čo verzia s prívlastkom Ultra využije Snapdragon 8 Gen 3 pre Galaxy. Tieto informácie potvrdili aj predstavitelia spoločnosti Qualcomm, ktorá stojí práve za Snapdragonom.

Zdroj: andro4all.com, X (@tech_reve)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.