Dvaja najväčší rivali na mobilnom trhu vraj zvažujú využitie nového kovu.

V poslednej dobe sa čoraz častejšie objavujú informácie, že Pro modely nadchádzajúceho radu telefónov iPhone 15, ktorý má byť predstavený už pár týždňov, budú mať rám z titánu. Teraz sa začínajú šíriť informácie, že rovnaký materiál na rámy svojich prémiových smartfónov Galaxy S24 využije aj Samsung. Informoval o tom napríklad portál PhoneArena.com.

Súčasný rad Galaxy S23 má rámy z tvrdeného hliníka, ale titán má oproti nemu niekoľko výhod. Je to napríklad väčšia pevnosť a tvrdosť, vďaka čomu rám znesie väčší tlak. Zároveň vyzerá o niečo prémiovejšie.

Na druhej strane, titán je nezanedbateľne drahší než hliník. Aj preto sa hovorí, že modely iPhone 15 Pro a 15 Pro Max môžu byť až o 200 dolárov drahšie v porovnaní so súčasnou generáciou jablčných telefónov. Výhodou by však mohla byť nižšia hmotnosť. Pro modely iPhonov totiž majú rámy nie z hliníka, ale z nehrdzavejúcej ocele a tá je ťažšia než titán.

V prípade Galaxy S24 by však táto výhoda absentovala. Ten má rám z hliníka, čo je kov ľahší ako titán, takže v tomto prípade by použitie titánu práveže pár gramov na hmotnosti pridalo.

Viac sa dozvieme začiatkom budúceho roka, keďže Samsung zvykne svoj prémiový rad Galaxy S predstavovať v januári, alebo vo februári. Veľké novinky však zrejme neprinesie a podobne ako v prípade medzigeneračných rozdielov u Galaxy S23 pôjde skôr o malú evolúciu.

Zdroj: PhoneArena.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.