Žiadne rekordy sa zatiaľ nekonajú.

Vývoj jednoducho nezastavíme. Nedávny správy z prostredia spoločnosti Samsung naznačili, že spoločnosť pracuje na štyroch celkom nových senzoroch. Tie podľa dostupných informácií začínajú na rozlíšení 50 Mpx. Ide o senzor Isocell GN6 s 1,6-mikrónovými pixelmi. Ďalej pracuje na 200 Mpx senzore HP7 s 0,7-mikronovými pixelmi, vrátane 320 Mpx senzora bez označenia a 440 Mpx senzora HU1.

Hoci sa špekuluje, že 320 Mpx senzor by sa mohol dostať do modelov Galaxy Ultra, tak zdá sa, že najbližší rok sa tak nestane. Portál AndroidAuthority informuje, že model Galaxy S24 Ultra by mal do svojej výbavy dostať nový 200 Mpx senzor ISOCELL HP2SX. Údajne ide o vylepšenú verziu aktuálnej generácie 200 Mpx senzora.

Rozloženie pixelov Samsung ISOCELL HP1vZdroj: GizChina
Rozloženie pixelov Samsung ISOCELL HP1

Zdroj informuje, že 200 Mpx senzor Samsung ISOCELL HP2SX je vylepšenou verziou senzora ISOCELL HP2, ktorý sa nachádza v modeli Galaxy S23 Ultra. Naďalej pôjde o 1/1,3-palcový senzor s veľkosťou pixelov 0,6 µm.

Galaxy S23 Ultra patrí k špičke mobilnej fotografie, hoci Samsung má stále plné ruky práce s optimalizáciou fotoaparátov. Jasným dôkazom je už tretia veľká aktualizácia série Galaxy S23, ktorú viacerí používatelia ešte nedostali, a to aj napriek tomu, že jej súčasťou je augustová bezpečnostná záplata.

ISOCELL HP2 DizajnZdroj: Samsung
ISOCELL HP2 Dizajn

Pripomeňme si, že 200 Mpx senzor HP2 s clonou f/1.7 a delením pixelov v pomere 16:1 je skutočne pôsobivý. Snímky so spájaním pixelov zachovávajú počas dňa výnimočne dobré detaily a farebný profil spoločnosti Samsung je pomerne presný, aj keď je badať mierny odklon od tradičného “Samsungového” poňatia farieb.

Samsung Galaxy S24 Ultra renderZdroj: IceUniverse
Samsung Galaxy S24 Ultra render

Ak zoberieme v úvahu, že HP2SX využíva ako základ model HP2, potom od modelu Galaxy S24 Ultra môžeme očakávať iba tú najvyššiu kvalitu fotografií a videa. Zatiaľ síce nie je známe, aké konkrétne zlepšenia nový senzor od Samsungu prinesie, ale je potrebné k nemu pripočítať aj nové možnosti ISP, ktorý sa bude nachádzať v čipovej sade Snapdragon 8 Gen 3. Dobrou správou takisto je, že táto čipová sada sa dostane do všetkých jednotiek Galaxy S24 Ultra bez ohľadu na región.

Ďalšie úniky o najvyššom modeli série Galaxy S24 naznačujú, Galaxy S24 Ultra by mal byť vybavený 6,78-palcovým plochým displejom s rozlíšením 3 120 × 1 440 pixelov s pomerom strán 19,5:9 a maximálnym jasom 2 500 nitov. Do výbavy údajne dostane 12 a 16 GB pamäte RAM, 256 GB, 512 GB, 1 TB a dokonca až 2 TB úložisko. Ďalším zaujímavým prvkom výbavy má byť titánový rám, batéria s kapacitou 5 000 mAh, 45 W rýchle nabíjanie, 15 W bezdrôtové nabíjanie a 4,5 W reverzné bezdrôtové nabíjanie.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.