Kórejská spoločnosť pripravuje novú generáciu senzorov.

Vývoj v technologickom svete naberá na obrátkach, čiže snáď nikoho neprekvapí fakt, že po 200 Mpx senzoroch spoločnosti pripravujú nové senzory s ešte vyšším rozlíšením. Samsung je jedným z popredných výrobcov senzorov, avšak nie všetky aj končia v smartfónoch. To môže byť aj prípad novej generácie senzorov, z ktorých dva budú mať rozlíšenie vyššie ako 200 Mpx. 

Portál AndroidAuthority informuje, že Samsung pracuje celkovo až na štyroch nových senzoroch, ktoré začínajú na rozlíšení 50 Mpx. V tomto prípade ide o senzor Isocell GN6 s 1,6-mikrónovými pixelmi. Ďalej pracuje na 200 Mpx senzore HP7 s 0,7-mikronovými pixelmi, vrátane 320 Mpx senzora bez označenia a 440 Mpx senzora HU1.

Pokým nové 50 a 200 Mpx senzory budú určené pre telefóny, tak v prípade 440 Mpx senzora je možné, že bude použitý v automobilovom alebo priemyselnom sektore.

Samsung senzoryZdroj: Image Sensors World
Vývoj senzorov od Samsung

Pripomeňme si, že Samsung už v roku 2020 tvrdil, že chce uviesť na trh senzory s rozlíšením až 600 Mpx, čím by sa vyrovnali rozlíšeniu ľudského oka. Je preto možné, že práve 440 Mpx senzor by mohol kórejskú spoločnosť priblížiť k tomuto cieľu.

Zámerne sme preskočili 320 Mpx senzor, pretože je vysoko pravdepodobné, že bude určený pre smartfóny. Predpokladá sa, že už v roku 2026 by sa mohol objaviť v modeli Galaxy S26 Ultra. Toto očakávanie nie je však vôbec prehnané, keďže už čipset Dimensity 9200 dokáže obslúžiť senzory do rozlíšenia 320 Mpx.

Aj práve preto sa očakáva, že po 200 Mpx senzoroch nastúpi generácia senzorov s rozlíšením 320 Mpx.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.