Zdá sa, že očakávania spoločnosti sú vysoké.

Samsung čaká poriadne rušný koniec roka 2024. Hoci by na trh už nemal uviesť žiadny zásadný hardvér, tak určite má plné ruky práce s prípravami používateľského rozhrania One UI 7 s Androidom 15. Oficiálne predstavenie systému Android 15 spoločnosťou Google bude 15. októbra, avšak Samsung svoju verejnú beta verziu One UI 7 vydá podstatne neskôr. Samsung zároveň počas nedávneho SDC 2024 oznámil, že One UI 7 nebude pripravené až do príchodu série Galaxy S25

So sériou Galaxy S25 súvisia aj nové informácie, ktoré naznačujú, že Samsung zostáva aj naďalej optimisticky naladený. Spoločnosť totižto očakáva, že model Galaxy S25 Ultra bude tvoriť polovicu všetkých predajov série S25. Tieto odhady sú založené na aktuálnom trende, ktorý je pre spoločnosť viac ako vyhovujúci.

Galaxy S25 Ultra na detailných obrázkoch odkrýva svoj dizajnZdroj: AndroidHeadline
Galaxy S25 Ultra na detailných obrázkoch odkrýva svoj dizajn

V prvej polovici tohto roka Samsung zaznamenal výrazný medziročný rast v počte dodávok a príjmov zo série Galaxy S24 v porovnaní s minuloročnými modelmi série Galaxy S23. Samsung na základe vývoja trhu plánuje dodať 6 miliónov kusov 6,2-palcového Galaxy S25, 5 miliónov Galaxy S25+ a 11 miliónov Galaxy S25 Ultra.

Vysoké očakávania vychádzajú aj z dizajnových zmien, ktoré Samsung aplikuje na model Galaxy S25 Ultra. Najvyšší model série Galaxy S25 bude mať 6,9-palcový displej a zaoblené rohy, aby ešte lepšie zapadol do dizajnového jazyka celej série Galaxy S25. Najväčší záujem o Galaxy S25 Ultra bude v Severnej Amerike. Predpokladá sa, že tieto predaje budú tvoriť viac ako 30% všetkých predajov, ale podobne silné predaje sa očakávajú aj v Európe. 

Samsung zároveň očakáva, že z celej série Galaxy S25 vrátane modeli Galaxy S25 FE, sa v roku 2025 predá viac ako 30 miliónov telefónov.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.