Svoj telefón môžu inovovať aj používatelia na Slovensku.

Spoločnosť Samsung uvoľnila aktualizáciu na Android 5.1.1 pred pár týždňami. Najskôr bola dostupná v okolitých krajinách, avšak v priebehu posledných dní sa objavila aj v ponuke lokálnych operátorov. My sme novú verziu operačného systému Android nainštalovali na náš testovací kus počas víkendu.

Inštalačný súbor zaberá 609 MB a ak sa vám nezobrazuje v paneli s upozorneniami, získate ho kontrolou aktualizácií priamo vo vašom telefóne – Nastavenia – Informácie o zariadení – Aktualizácia softvéru. Nová verzia obsahuje Android 5.1.1 a niekoľko vylepšení. Z praktických skúseností sa nám zdá, že batéria má o niečo dlhšiu výdrž a reakcie systému sú lepšie optimalizované.

Dodajme, že aktualizácia je dostupná pre oba modely Galaxy S6. Pre „klasickú“ verziu a aj pre model S6 edge. Celý proces inštalácie trvá niekoľko minút. Pri prvom zapnutí prebehne optimalizácia nainštalovaných aplikácií.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit