Samsung Cloud, ktorý bol predstavený spolu s novým phabletom Samsung Galaxy Note 7 sa postupne dostáva aj na „staršie“ zariadenia.

Aktualizácia s touto službou bude postupne prichádzať na všetky novšie smartfóny spoločnosti Samsung. Medzi prvými je aj náš redakčný Galaxy S7 edge. Aktualizácia má veľkosť 222,82 MB a prináša niekoľko opráv, optimalizácií a Samsung Cloud. To je hlavnou novinkou, ktorá umožní používateľom zálohovať kontakty, správy, kalendár, hodiny, poznámky, prehliadač, údaje z klávesnice, aplikácie, nastavenia, dokumenty, domovskú obrazovku, jednoducho všetko. Veľkosť bezplatného úložiska pre zálohy je 15 GB.

Používatelia sa tak nemusia spoliehať pri zmene zariadenia alebo obnove továrenských nastavení na aplikácie tretích strán, prípadne aplikáciu Smart Switch. Všetky údaje sú neustále zálohované a keď smartfón vymeníte, jednoducho sa prihlásite a obnovíte vašu kompletnú zálohu. Všetko bude presne tak, ako pred tým.

Zálohovanie na Samsung Cloud môžete robiť „ručne“ alebo automaticky. Automatické zálohovanie má nasledujúce požiadavky. Spustí sa jednu hodinu po pripojení zariadenia k Wi-Fi, pokiaľ sa bude zároveň nabíjať s vypnutou obrazovkou. Automatické zálohovanie sa spúšťa každých 24 hodín po poslednom zálohovaní. Toto nastavenie sa zmeniť nedá.

Za tento krok a vylepšenie používateľského komfortu Samsung chválime. Výborná je taktiež aj rýchlosť šírenia tejto aktualizácie.

Aktualizácia S7 edge (2)

Pre staršie zariadenia je spomínaná aplikácia Smart Switch od Samsungu výborným riešením. Dostupná je pre Android, Blackberry OS a taktiež pre Windows a Mac OS. Zálohovanie prebieha cez káblové pripojenie, ale taktiež je kompletné so všetkými položkami v smartfóne. Následne, pri zmene zariadenia, zálohu jednoducho obnovíte. V prípade Android zariadení funguje prenos údajov do nového Samsung smartfónu aj cez NFC pripojenie. Je potrebné mať v oboch zariadeniach nainštalovanú aplikáciu Smart Switch, vybrať ktoré údaje chcete preniesť a položiť telefóny na seba. Jednoduché a rýchle.

Prečítajte si aj:

Testujeme Samsung Galaxy Note 7 – prvé skúsenosti a prechod zo staršieho telefónu

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE