Aktualizácia je dostupná už aj na Slovensku.

Veľkí výrobcovia sa snažia do svojich Android zariadení priniesť aspoň dve veľké aktualizácie systému a v priemere 4 roky bezpečnostných záplat. Po skončení tohto obdobia sú majitelia dotknutých zariadení odkázaní sami na seba. Je to samozrejme iba v prípade, že ich zariadenia sú stále funkčné.

Niečo podobné sme mohli vidieť aj v prípade telefónov série Galaxy S7, ktoré boli na trh uvedené ešte v roku 2016, a ich oficiálna podpora skončila mimoriadnou aktualizáciou z konca roka 2020. V prípade modelov série Galaxy S8 je toto aktualizačné obdobie posunuté o jeden rok.

Aj napriek tomu, že tieto telefóny sa začínajú celkom vytrácať z obehu, tak spoločnosť Samsung pre ne teraz vydala dôležitú aktualizáciu. Tá podľa správy z portálu Phandroid opravuje problémy s GPS. Aj tu je teda vidieť, že Samsung dodržal svoje slovo, pokiaľ ide o poskytovanie aktualizácií, ktoré majú za úlohu odstrániť kritické softvérové chyby aj po skončení oficiálnej podpory týchto zariadení.

Séria Samsung Galaxy S8 sa na trhu objavila v roku 2017

Je tak zrejmé, že chyba bola tak vážna, že sa ju spoločnosť rozhodla opraviť a to aj napriek tomu, že tieto telefóny majú až veľmi dlho za svojou najväčšou slávou. Aktualizácia pre Galaxy S7 má označenie G93xFXXU8EVG3, zatiaľ čo pre Galaxy S8 G95xFXXUCDVG4. V prípade modelu Galaxy S7 aktualizačný balíček má 26,24 MB, pričom úroveň bezpečnostnej záplaty zostáva 1. september 2020.

Okrem tejto dobrej správy pre majiteľov (možno skôr už iba občasných používateľov) týchto telefónov sa dozvedáme aj ďalšiu zaujímavú informáciu. Zdroj ďalej informuje, že Samsung údajne pripravuje aktualizáciu aj pre modelový rad Galaxy S6 z roku 2015, a tiež aj pre sériu Galaxy S9. 

Je veľmi dobré vedieť, že Samsung stále myslí na používateľov svojich starších zariadení, ktorých už pravdepodobne nie je veľa. Aj tento krok určite pomôže budúcim majiteľom telefónov Galaxy rozhodnúť sa pre túto značku. 

Zdroj: Phandroid, vlastné

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.