Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Samsung na základe dlhodobého rastu herného odvetvia a vzrastajúcej základne fanúšikov mobilných hier (mobilných hráčov) spustila projekt Task Force Team (TFT), ktorý si kladie za cieľ rozvíjať a zlepšovať herný zážitok na mobilných zariadeniach.

Vo vývojárskej skupine Task Force Team, pôsobiacej od roku 2015, je rad expertov ale najmä vášnivých hráčov. „Projekt TFT nevznikol z priameho rozhodnutia manažmentu, ale z vlastnej iniciatívy ľudí, ktorí gaming naozaj milujú a chcú posúvať jeho možnosti ďalej,“ povedal hlavný inžinier Dong Kyung Kim.

Jemné detaily, veľké rozdiely

Samsung Galaxy S7 edge | S7 sú vybavené radom vylepšených herných funkcií. Najzaujímavejšie sú balíky nástrojov a funkcií Game Launcher a Game Tools a novo použitá technológia grafického rozhrania Vulkan API. Game Launcher umožňuje vypnúť bežné notifikácie a úplne sa tak ponoriť do herného deja bez akéhokoľvek vyrušenia. Podľa požiadaviek na výkon je tiež možné nastaviť spotrebu pri hraní (max. FPS a rozlíšenie) a predĺžiť tak výdrž batérie. Game Tools ponúka balík herných tlačidiel priamo na displeji a množstvo funkcií vrátane záznamu obrazovky a živého prenosu aj s komentárom. Využitím Game Tools je možné tiež dočasne vypnúť senzorické tlačidlá.

Obe funkcie sú v zariadeniach vopred nainštalované, ale pred ich využitím je nutné ich aktivovať v nastaveniach telefónu. „Možnosť zamknúť tlačidlo „Späť“ počas hry sa môže pre bežných užívateľov zdať nevýznamná, avšak pre zapálených a oddaných fanúšikov mobilných hier je to obrovský prínos. Každý hráč tú nepríjemnú skúsenosť zrejme zažil, kedy nechceným dotykom tlačidla hru predčasne ukončil,“ povedal Joon Won Park, Senior Designer TFT.

Vulkan API

Na najväčšej vývojárskej konferencii Game Developers Conference 2016 (GDC) Samsung predstavil svoju víziu a úsilie, ktoré vyústilo v prerobenie grafického modulu Galaxy S7 edge | S7 a implementáciu novej generácie programovacieho jazyka Vulkan API. Je to prvý nástroj, ktorý podporuje najrôznejšie platformy cez stolové počítače, herné konzoly a mobilné zariadenia. Vulkan API razantne znižuje zaťaženie procesora, a tým aj spotrebu energie, zatiaľ čo zvyšuje celkový grafický výkon aj pri tých najnáročnejších herných efektoch.

V súvislosti s hernými novinkami pripravil Samsung pre svojich fanúšikov a používateľov telefónov Galaxy S7 edge | S7 herný balík Galaxy Game Pack, ktorý obsahuje viac ako 40 herných titulov. „Herný balík Galaxy Game Pack bol prvý a dôležitý krok na zabezpečenie spätnej väzby od používateľov smerom k vývojárom, aby sme sa dozvedeli ich spokojnosť s novým herným prostredím a použitými vlastnosťami,“ dodal Junsik Kim z tímu Task Force.

Značky: