Nové prostredie sa začalo objavovať už pred pár dňami.

Členovia XDA-Developers najprv zdieľali niekoľko screenshotov z pripravovaného prostredia Galaxy S9 s najnovšou verziou Androidu a nadstavbou Samsung Experience 10. Teraz sa k nám dostáva video, v ktorom sú zobrazené najnovšie zmeny v tomto používateľskom rozhraní.

Hneď na prvý pohľad je vidieť novinky v podobe možnosti aktivovania tmavej témy prostredia a výrazne zaoblených rohov kariet, či notifikačnej lišty, vrátane novej uzamykacej obrazovky. V ponuke rýchleho nastavenia sú vyobrazené okrúhle tlačidlá. Táto ponuka je výrazne iná, ako je tomu v prípade Androidu 8, alebo skorších zostáv s nadstavbou Samsung Experience.

Zmenami prešla aj aplikácia fotoaparátu a ponúka nové prepínanie medzi režimami, ktoré sa doteraz menili pohybom doprava alebo doľava. Keďže sa nielen vylepšovalo, ale aj uberalo, tak integrovaná funkcia zoomu do tlačidla spúšte bola v najnovšej verzii UI už odstránená.

Pokiaľ sa chcete dozvedieť o pripravovaných novinkách čo najviac, pozrite si celé video (dĺžka 17:53) s chystanými zmenami v nadstavbe Samsung Experience 10, ktorá pobeží na najnovšom Androide 9 Pie. Na nás pôsobí nové prostredie od Samsungu trochu „jabĺčkovo„.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Sennheiser HE 1 za 65 000 €: Chcete si vypočuť najlepšie slúchadlá na svete?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.