Spoločnosť Sennheiser predstavila nekompromisný slúchadlový systém HE 1.

Tento high-end slúchadlový systém si budete môcť vypočuť od 5. októbra v Mníchove, na výstave s príznačným názvom High-End. Okrem týchto nekompromisných slúchadiel predstaví spoločnosť Sennheiser aj niekoľko ďalších noviniek, ktoré budú cenovo dostupnejšie, pričom budú stále zamerané na náročného poslucháča.

Sennheiser HE 1: Najlepšie slúchadlá na svete

Celý systém je vložený do jedného bloku kararského mramoru. Kombinácia elektrostatických slúchadiel s platinovými membránami s využitím zosilňovača, ktorý kombinuje tranzistorové a elektrónkové zosilňovanie sa pýši obrovským frekvenčným rozsahom 8 Hz – 100 kHz, s najnižším skreslením, ktoré kedy bolo pri audio systéme namerané.

Reprodukčné schopnosti systému siahajú ďaleko za hranice ľudského sluchu, ktorému doprajú aj tie najjemnejšie detaily, bezkonkurenčnú separáciu nástrojov s dokonalou interpretáciou priestoru.

Pre čo najvyššiu kvalitu signálu z digitálnych zdrojov je súčasťou systému aj vstavaný D / A prevodník s ôsmimi ESS SABRE ES9018 čipmi, ktoré umožňujú perfektnú reprodukciu Hi-Res nahrávok až do vzorkovacej frekvencie 384 kHz. Samozrejmosťou je kompletná ponuka digitálnych a analógových vstupov a výstup pre pripojenie slúchadiel pre druhého poslucháča.

Čerešničkou na torte je motorizovaný systém prípravy systému, vyplňujúci čas potrebný k správnemu zahriatiu elektrónok. Tie sa po spustení systému postupne vysunú zo svojho uloženia, rovnako ako ovládacie prvky, ktoré sú vsadené v mramorovom tele. Ako posledná sa otvorí schránka slúchadiel.

Na výstave High – End v Mníchove predstaví spoločnosť Sennheiser ešte niekoľko ďalších zaujímavých noviniek, medzi ktorými nájdete aj uzavreté slúchadlá HD 820 s priestorovým prejavom. Pokiaľ hľadáte prirodzený zvuk, tak by vás mohli zaujať slúchadlá s označením HD 660 S a pokiaľ cestujete, dávame do pozornosti bezdrôtové slúchadlá PCX 550.

zdroj: sennheiser

Prečítajte si aj:

Shure KSE1200: Elektrostatické slúchadlá za 1999 dolárov

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.