Ako sa blíži dátum predstavenia novej vlajkovej lode od Samsungu v Bacelone tesne pred zahájením kongresu MWC, prenikajú j bližšie správy o jeho možnostiach. 25. februára budeme samozrejme na tomto predstavení osobne a prinesieme vám okamžité správy. 

Pripomeňme, že Galaxy S9 je dizajnovo veľmi podobný na Galaxy S8. Exitovať bude aj väčší model Galaxy S9+, ktorý pravdepodobne bude mať v zadnej časti dvojicu objektívov. Hlavným vylepšením rodiny S9 bude pritom úplne nová technológia fotografovia a telefón S9 si oveľa lepšie poradí so spomalenými zábermi. Tu zatiaľ vedie telefón Sony Xperia XZ Premium s 960 zábermi za sekundu. Tiež sa tu využijú novinky, ktoré pri fotografovaní priniesol Galaxy A8.

Objavili sa aj fotky nových telefónov Galaxy S9 a S9+ v tlačovej kvalite.

 

Teraz je tak čas na ďalšie funkcie. Vývojári aplikácií pre Samsung objavili zaujímavú funkciu nazvanú „Intelligent Scan“, o ktorej sme zatiaľ nepočuli a nie je ani v oficiálnej výbave pre telefóny Samsung či v operačnom systéme Oreo. Ide o kombináciu rozpoznania používateľa pomocou jeho sietnice a tiež podoby tváre. To všetko pri jednom spôsobe rozpoznania, ktoré by malo byť rýchlejšie a presnejšie. Výhoda nového riešenia by sa mala objaviť pri príliš nízkej alebo vysokej úrovni osvetlenia.

Pri príliš nízkej úrovni osvetlenia sa pritom bude priorita rozpoznania klásť na očnú sietnicu, inak sa využije tvár. Pri rozpoznaní tváre totiž nemusíte mať oči v presnej pozícii voči telefónu a môžete ich mať aj privreté. Tiež bude možné vybrať si len jednu z týchto dvoch metód rozpoznania, ako je to teraz v prípade Galaxy S8 a Note8.

Celkovo to pritom vyzerá len na vylepšenie softvéru, voči Galaxy S8 a Note8 nie je treba pridávať ďalšiu hardvérovú výbavu. Preto nie je vylúčené, že rovnakú možnosť dostanú aj tieto zariadenia v niektorej aktualizácii.

Viac o telefóne Samsung Galaxy S9

Oficiálne: Samsung pozýva na uvedenie Galaxy S9. Sľubuje vylepšenie fotoaparátu (doplnené)

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.