Zobrazovací panel by mohol pomôcť udržať cenu na rozumnej úrovni.

Tablety sa už niekoľko mesiacov tešia čoraz väčšej popularite, čiže nie je prekvapením, že aj Samsung vydáva čoraz viac modelov. Pred niekoľkými mesiacmi sme mohli vidieť výsledky testu tabletu Samsung SM-X506B s kódovým označením Birdie. Už v septembri sa tak šírili správy, ktoré naznačovali, že ide o pripravovaný tablet Galaxy Tab S8 FE.

Tieto dohady sa až teraz potvrdili, pričom sa teraz aj vďaka portálu GSMArena dozvedáme ďalšie detaily, ktoré nám poskytnú základnú predstavu o tomto pripravovanom modeli. Správa tvrdí, že tablet Galaxy Tab S8 FE bude vybavený LCD displejom, ktorý by mohol byť väčší, ako 11-palcov v prípade modelu Tab S8. Pripomeňme si, že modely Galaxy Tab S8+ a Tab S8 Ultra sú vybavené Amoled displejmi. Na základe únikov je zrejmé, že aj FE zástupca série Galaxy Tab S8 bude podporovať dotykové pero S Pen.

Samsung Galaxy Tab S8 FEZdroj: GSMArena
Samsung Galaxy Tab S8 FE

Na základe správy z porovnávacej platformy Geekbench sa zároveň dozvedáme, že tablet bude poháňať čipset MediaTek Kompanio 900T. Ide o 6 nm čip s dvomi jadrami Cortex-A78 s taktovacou frekvenciou 2,4 GHz a šiestimi jadrami Cortex A55 s taktom 2,0 GHz. GPU bude Mali-G68 MC4. Čipová sada je však porovnateľná s Dimensity 900.

Dostupné správy nám takisto potvrdzujú, že tablet bude dostupný v dvoch verziách – 5G verzia s označením SM-X506B a Wi-Fi verzia s označením SM-X500. Po softvérovej stránke tablet bude uvedený s používateľským rozhraním One UI 5, ktoré je založené na Androide 13. Je však isté, že jedna z verzií bude mať iba 4 GB pamäte RAM.

Predpokladáme, že tablet bude štartovať na cene približne 600 – 650 eur, čo by zodpovedalo cene predchodcu. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.