Séria tabletov Samsung Galaxy Tab S9 FE získa sebavedomé, no stále atraktívne ceny.

Predstavenie nových produktov z dielne spoločnosti Samsung je už za rohom. Viaceré úniky pritom odkazovali na mesiac október, ktorý by mohol patriť udalosti s názvom Galaxy Unpacked. Počas tohto predstavenia pritom neuvidíme len dlhoočakávaný Samsung Galaxy S23 FE, no aj ďalšie produkty. Medzi ne môžeme zaradiť napríklad aj dva tablety zo série Samsung Galaxy Tab S9 FE. Portál saminsider.com teraz informuje o uniknutých cenách týchto tabletov určených pre európsky trh. Tie budú podľa všetkého sebavedomé, mnohých ale stále môžu osloviť.

Takéto sú uniknuté ceny

Počas najbližšej udalosti s predstavením nových produktov s názvom Galaxy Unpacked uvidíme aj dvojicu tabletov s označením Samsung Galaxy Tab S9 FE a Samsung Galaxy Tab S9 FE+. Tieto tablety majú naviazať na sériu fanúšikovských edícií, ktorá sa naposledy na trhu objavila v máji roku 2021, teda minimálne v podobe tabletov. Samsung má tak obnoviť výrobu aj lacnejších tabletov, zdá sa.

Samsung Galaxy Tab S9Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Tab S9

Posledný únik pritom poukazuje na to, že základný model série, teda Samsung Galaxy Tab S9 FE vo verzii 6 + 128 GB má získať cenu 549,99 eur. Ide pritom o európsku cenu, ktorá znie pomerne atraktívne. Menej „ľudovou“ voľbou ale bude už jeho vylepšená verzia Galaxy Tab S9 FE+. Ten s pamäťovou konfiguráciou 8 + 128 GB údajne získa predajnú cenu na úrovni 749,99 eur. V oboch prípadoch pritom ide o ceny, ktoré sa budú týkať Wi-Fi verzií tabletov.

Lacnejšie ako Galaxy Tab S9, drahšie ako konkurencia

Len minulý mesiac sa na trhu ukázali tablety zo série Samsung Galaxy Tab S9, ktoré by mali získať pochopiteľne vyššie ceny ako fanúšikovské edície. Základný tablet pritom získal oficiálnu cenu na úrovni 899 €, ktorá platí aj pre Slovensko. Ak by sme teda porovnávali uniknuté ceny tabletu Samsung Galaxy Tab S9 FE, resp. jeho Plus verzie, tak by sme stále mali k dispozícii tablety s nižšou cenou.

Lepšie vybavený Galaxy Tab S9 FE+ by pritom mal získať čipset Exynos 1380. Ten sme mohli vidieť napríklad aj v smartfóne s označením Samsung Galaxy A54. V oblasti výkonu teda pôjde skôr o strednú triedu tabletov.

Keď sa ale pozrieme na konkurenciu, Samsung to bude mať pomerne ťažké. Taký Xiaomi Pad 6 sa na trhu pohybuje s cenou okolo 389 eur a OnePlus Pad zasa s cenou okolo 500 eur. Ceny však zatiaľ nie sú potvrdené. Ide teda len o únik, ktorý nám Samsung už v blízkej dobe na predstavení potvrdí alebo vyvráti.

Zdroj: saminsider.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.