Samsung nechce, aby si telefóny navzájom konkurovali.

Už sme si zvykli, že mnoho značiek predstavuje nové vlajkové lode v ročných intervaloch. A v posledných mesiacoch je tradíciou, že výrobcovia využívajú tlačové konferencie na súbežné predstavenie viacerých telefónov. Dalo by sa teda očakávať, že Samsung opäť predstaví svoje vlajkové lode radu S so skladateľným telefónom Z Flip – tak, ako tomu bolo aj tento rok. Avšak opak je pravdou.

Portál The Elec tvrdí, že kórejský líder odložil predstavenie nového modelu Z Flip 2 v prospech vajkovej lode S21. Jedným z vysvetlení je, že spoločnosť nechce, aby si telefóny konkurovali. Na druhej strane, podľa doterajších informácií bude Galaxy S21 predstavený už v januári a neprinesie nič revolučné – prečítajte si starší článok s kľúčovými špecifikáciami, TU.

V prípade nástupcu modelu Z Flip sa očakáva, že prinesie krajší displej, lepší dizajn a nižšie ceny. Z Flip 2 by mal byť vraj predstavený približne po troch mesiacoch od uvedenia Galaxy S21. Dá sa teda predpokladať, že sa tak stane v apríli resp. máji.

Mimochodom, špekuluje sa, že Samsung v roku 2021 predstaví až päť skladateľných telefónov.

Autor: Oliver Šuba

Zdroj: The Elec

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S21: Poznáme všetky kľúčové technické špecifikácie