Samsung chce dorovnať konkurenciu.

Séria skladacích telefónov Galaxy Z Flip je u používateľov obľúbená nielen pre nižšiu cenu v porovnaní s rodinou Galaxy Z Fold, ale aj pre svoj dizajn. Na rozdiel od predsa len neštandardných, takmer štvorcových Foldov sú Flipy po otvorení vlastne telefóny klasického tvaru, na aký sú používatelia zvyknutí.

Výhodou je zároveň možnosť využiť ich v gimbaloch, statívoch a bežných držiakoch v aute pri navigovaní. Prirátajme si k tomu cenu, ktorá je u Z Flip4 najnižšie aktuálne okolo 700 eur, teda o stovky eur menej ako Z Fold4.

Okrem veľkého 6,7-palcového otváracieho displeja majú tieto prístroje aj menší, vonkajší s rozmerom iba 1,9 palca, ktorého využitie bolo doteraz značne limitované. Používateľ si na ňom totiž nemohol zobraziť hocičo, ale použiť ho vedel iba na pár funkcií, ktoré povolil výrobca.

V praxi je na tomto menšom displeji možné čítať notifikácie, zmeniť niekoľko nastavení, ovládať vybrané widgety alebo uskutočniť platbu pomocou služby Samsung Pay. Celkovo preto nejde o nijako vysokú pridanú hodnotu a na čokoľvek iné je potrebné telefón otvoriť a použiť veľký displej. Existujú síce aplikácie tretích strán, ktoré toto obmedzenie obchádzajú, ale nie sú dokonalé a treba za ne platiť.

To je škoda aj z dôvodu, že konkurencia má pre tieto menšie vonkajšie displeje oveľa viac možností využitia. Podľa známeho twitterovského „leakera“ Ice Universe to však Samsung plánuje zmeniť, vonkajší displej zväčšiť a rozšíriť možnosti jeho využitia. To by bolo fajn, pretože napríklad Oppo Find N2 má oveľa väčší, 3,26-palcový displej so širším využitím.

Viac by sme sa mali dozvedieť najneskôr v auguste, keďže v tomto mesiaci Samsung zvykne predstavovať svoje skladacie telefóny.

Zdroj: Digitaltrends.com, Twitter.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.