Ten dokáže niektoré Galaxy smartfóny a tablety premeniť na stolné počítače.

Smartfóny a tablety od spoločnosti Samsung je tak možné používať ako akýsi Windows počítač, či už pomocou kábla alebo aj bezdrôtovo. Podpora tohto režimu je dostupná pre viacero vlajkových telefónov z uplynulých piatich rokov, pričom sa akosi pozabudlo na telefóny série Galaxy Z Flip.

Najnovšie správy o tomto skladacom véčku však naznačujú, že do tejto série s príchodom modelu Galaxy Z Flip5 konečne dorazí aj podpora režimu DeX, čím sa tento telefón zároveň stane najmenším telefónom, ktorý ho podporuje.

S touto dobrou správou však prichádzajú aj informácie o tom, či sa režim DeX dostane prostredníctvom aktualizácie aj na staršie modely série Galaxy Z Flip. V prípade modelu Galaxy Z Flip5 však môžeme s istotou očakávať prítomnosť oboch foriem prenosu – káblom a bezdrôtovo, čiže tak, ako je tomu pri vlajkových telefónoch zvykom.

Galaxy Note10+ Samsung DeX
Takto sa dá prepojiť Galaxy telefón a notebook len cez USB-C kábel

DeX je možné využívať po pripojení kompatibilného kábla HDMI alebo bezdrôtovo s televízormi a monitormi, ktoré podporujú Miracast. Pri počítačoch s Windows 10 a 11 stačí obyčajný USB kábel. Zdroj dodáva, že takisto nie je známa podpora pre Dex Pad a Dex Station. V každom prípade používanie modelov Galaxy Z Flip spolu s veľkou obrazovkou, ako prenosný počítač, je obrovská pridaná hodnota a konkurenčná výhoda, z ktorej roky ťažia viaceré telefóny série Galaxy S, Note, Tab a Z Fold.

Podľa doterajších informácií bude mať táto skladacia novinka aj celkom nový vonkajší 3,4-palcová displej s rozlíšením 720 × 748 bodov, čo je oproti 1,9-palcovému panelu s rozlíšením 512 × 260 pixelov obrovský posun. Zároveň sa predpokladá, že vonkajšia obrazovka bude lepšie využiteľná než u predchádzajúcich generácií, pri ktorých bolo na externom displeji možné spustiť len pár vybraných aplikácií a realizovať iba zopár operácií.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.