Konkurencia je aj pri skladacích telefónoch čoraz silnejšia.

Jasným príkladom čoraz silnejšej konkurencie sú nové telefóny spoločnosti Vivo, ktoré je možné považovať za najlepšie skladacie telefóny súčasnosti. Treba však poznamenať, že ani ostatná konkurencia nespí. V oblasti skladacích telefónov je tak potrebné počítať aj so spoločnosťami Xiaomi, Oppo alebo Motorola, ktoré čoskoro doplnia Google a Apple. 

Vzhľadom na technologickú úroveň čínskej konkurencie to musí byť práve Samsung, ktorý by mal tento rok poriadne pridať a svoje skladacie telefóny zmodernizovať. Dobrou správou je, že očakávané a potrebné zmeny sa údajne pri telefónoch Galaxy Z Fold5 a Z Flip5 skutočne objavia.  

Vivo X Fold2Zdroj: Vivo
Vivo X Fold2 a X Flip

Viaceré zmeny sú nevyhnutné aj napriek tomu, že Samsung v segmente skladacích telefónov roky udával smer, a pripravuje sa na uvedenie už 5. generácie skladacieho telefónu série Galaxy Z Fold. V čase uvedenia ho bude doprevádzať aj véčko Galaxy Z Flip5.

Na internete sa však objavilo viacero správ, ktoré tvrdia, že Samsung sa s uvedením novej generácie skladacích telefónov ponáhľa predovšetkým kvôli čoraz silnejšej konkurencii a plánuje implementovať množstvo žiadaných vylepšení. 

Jeden zo zdrojov uvádza, že mechanizmus pántov pre modely Galaxy Z Fold5 a Flip5 sa do masovej výroby dostanú už začiatkom júna. Zdroj dopĺňa, že tento proces začne o celý mesiac skôr, ako býva zvykom. To naznačuje, že nové skladacie telefóny spoločnosti Samsung pre rok 2023 prídu na trh už v júli. Túto informáciu je však potrebné brať s rezervou. Pochádza totiž od menej známeho leakera.

Vivo X Fold+Zdroj: TOUCHIT.sk
Porovnanie hrúbky Vivo X Fold+ a Galaxy Fold4

Za zmienku stojí aj to, že skladacie telefóny Galaxy Z Fold4 a Galaxy Z Flip4 boli na trh uvedené začiatkom augusta 2022, čo znamená, že pokiaľ sa informácia o skoršom uvedení už 5. generácie skladacích telefónov spoločnosti Samsung potvrdí, tak na trh prídu už v prvej polovici júla.

Nechajme sa teda prekvapiť, či sa tak naozaj stane, a zároveň aj celkom logické tvrdenie laekera potvrdí. Jedno je však isté, Samsungu rastie čoraz silnejšia konkurenciu, s ktorou musí počítať. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.