Záujemcovia o nové telefóny a tablety Samsungu si medziročne priplatia.

O blížiacich sa tabletoch série Galaxy Tab S9 a telefónoch Z Fold5 už vieme takmer všetko čo sa týka vzhľadu a špecifikácií, ale doteraz sa príliš nehovorilo o cene. Hoci sa objavili náznaky, že bude o niečo vyššia, ale najnovšie neoficiálne informácie hovoria, že telefóny aj tablety nezanedbateľne zdražejú.

Tvrdí to grécky portál Techmaniacs.gr, na ktorý sa odvolá sa GsmArena.com. Cena Galaxy Z Fold5 s 256 GB úložiskom vraj v Grécku bude až 1999 eur. V tejto krajine však majú až 24-percentnú daň z pridanej hodnoty, takže v iných európskych štátoch by to bolo 1899 eur.

Aj to je však o sto eur viac ako u predchádzajúcej generácie, ktorá v čase uvedenia na trh v auguste 2022 stála 1799 eur. V prípade verzie tohto telefónu s 1 TB pamäte by cenovka mala byť v Grécku 2299 eur a vo zvyšku Európy 2199 eur.

Zdražovaniu sa podľa citovaného zdroja nevyhnú ani tablety radu Galaxy Tab S9. Najvybavenejší Galaxy Tab S9 Ultra by mal v Grécku začínať na cene 1399 eur. Pre porovnanie, Galaxy Tab S8 Ultra bol predstavený vo februári za 1150 eur.

Ako to napokon bude, uvidíme už čoskoro. Obidve zariadenia by mali byť predstavené na podujatí Galaxy Unpacked, ktoré sa koná 26. júla 2023.

Zdroj: GsmArena.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.