Samsung plánuje svoju hlavnú skladačku vylepšiť.

Výrazne menšia hrúbka a nový typ pántu, to by mali byť dve z hlavných noviniek u tohtoročného skladacieho telefónu Samsung Galaxy Z Fold5. Informuje o tom portál 9to5google.com.

Stenčenie tohto telefónu príde skutočne vhod, pretože hrúbka aktuálnej generácie Galaxy Z Fold4 je v najtenšom mieste 14 milimetrov a v najhrubšom až takmer 16 milimetrov. Keďže väčšina bežných smartfónov je hrubá sedem až deväť milimetrov, je to veľký a badateľný rozdiel v podobe takmer dvakrát tak hrubého zariadenia.

K stenčeniu zrejme prispeje nový pánt v tvare dažďovej kvapky, vďaka ktorému by konečne mala zmiznúť nepríjemná medzera v tvare klinu, ktorá vzniká zavretím telefónu. Podľa známeho leakera Ice Universe bude mať Galaxy Z Fold5 v zavretom stave hrúbku maximálne 13 milimetrov, čo je oproti 16 milimetrov celkom badateľná zmena.

Pre porovnanie, Oppo Find N2 už má spomínaný „kvapkovitý“ pánt, ale napriek tomu je jeho hrúbka viac ako 16 milimetrov. Naopak, Xiaomi v tomto smere boduje a jeho Mix Fold 2 má v zatvorenom stave len 11,2 milimetra.

Očakáva sa, že Samsung uvedie Galaxy Z Fold5 na trh počas leta spolu s Galaxy Z Flip5, tabletom Galaxy Tab S9 a inteligentnými hodinkami Galaxy Watch 6. Minulý rok Samsung uviedol svoje skladacie zariadenia na trh v auguste, takže podobný časový harmonogram je pravdepodobný aj tentoraz.

Zdroj: 9to5google.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.