Dnes od 13 do 15 hodiny budeme na Facebook profile Samsung ČR a SR odpovedať na vaše otázky zamerané na nové inteligentné hodinky Gear S3. 

Tie prídu na trh od 2. decembra v cene 399 Eur a dostupná verzia bude Classic aj Frontier.

Vľavo Gear S2, vpravo Gear S3

Vľavo Gear S2, vpravo Gear S3

V čom sú teda rozdiely voči verzii Gear S2? Po viacdennom testovaní konštatujeme, že výdrž batéria sa predĺžila na 3 dni a kúsok, čo je výrazné vylepšenie voči Gear S2. Predchádzajúca verzia hodiniek nám totiž vydržala zhruba na deň prevádzky. Stále ale musíte dávať pozor na nabíjaciu kolísku, ktorá je síce tvarom podobná predchádzajúcej, ale v skutočnosti je iná.

gears3ciferniky

Na výber je množstvo ciferníkov, viacero z nich je zadarmo

Výborná je integrácia GPS snímača do hodiniek Gear S3 a páči sa nám aj možnosť výmeny remienka so štandardnou šírkou 22 mm. Vhod príde aj integrácia výškometra a barometra priamo do hodiniek.

Pozrieť si môžete aj informácie o vašiuch hodinkách

Pozrieť si môžete aj informácie o vašich hodinkách

Zaujímavá funkcia je možnosť poslanie SOS správy priamo z hodiniek – túto možnosť si musíte povoliť a po trojitom stlačení tlačidla na hodinách sa bude vybranému adresátovi posielať aj informácia o vašej polohe (počas jednej hodiny od zaslania správy).

gears3tiesnovevolanie

Najčastejšie otázky, na ktoré sme odpovedali v čase od 13 do 15 hodiny

1. Dá sa z hodiniek Gear S3 telefonovať? Áno, dá sa. Obsahujú vlastný reproduktor a mikrofón. Na telefonovanie musia byť hodinky v Bluetooth dosahu s telefónom.

2. Aké je hlavné vylepšenie voči Gear S2? Je tu predĺžená doba prevádzky na batériu, reálne na TRI dni prevádzky aj pri intenzívnom používanie. Je tu vylepšený dizajn, nám sa páčia hodinky z edície Frontier. ďalej je tu väčší displej, ktorý môže byť aj trvalo podsvietený s nízkou spotrebou energie. Gear S3 obsahujú aj integrovaný GPS prijímač a tiež barometer a výškomer.

3. Koľko stoja hodinky Gear S3? Cena je 399 Eur pre obe verzie a dostupnosť je od 2. decembra 2016.

4. Treba nejaký povel na to, aby hodinky monitorovali spánok? Nie, hodinky vo večerných hodinách rozpoznajú, že sa málo hýbete a považujú tento stav za spánok. Preto nieje potrebné zadávať žiadny povel na monitorovanie spánku.

5. Umožňujú tieto hodinky kontinuálne merať pulz? Pulz sa meria na vyžiadanie alebo automaticky opri vykonávaní športovej činnosti. Trvalé monitorovanie pulzu srdca nie je možné

6. Môžme očakávať aj Swarovski verziu hodiniek?  Swarovski edícia by bola príliš drahá a nepripravuje sa. Prídu však remienky od dizajnéra menom Arik Levy. Tie vyzerajú veľmi pekne. Ďalšie náramky bude vyrábať napr. aj známa švajčiarska firma BRALOBA. Dĺžky náramkov sú pritom rôzne podľa veľkosti ruky. Keďže sa remienky dajú používateľsky vymeniť za klasické remienky s 22 mm šírkou, je možnosť prispôsobenia prakticky neobmedzená.

7. Sú hodinky Gear S3 vodotesné natoľko, aby sa v nich dalo plávať a pripadne snorchlovať? Gear S3 majú stupeň krytia IP68. Teda ponorenie do vody do hĺbky 1,5 metra na dobu 30 minút. Ak by to bolo na mne, tak by som si ich do vody nezobral. Je to skôr o tom, že nebude vadiť pot alebo dážď, prípadne sprchovanie. Ale asi by to vydržalo, neplával som s nimi zatiaľ.

8. Aký jazyk podporujú hodinky Gear S3? Je tam slovenčina ale napr. aj angličtina, nemčina a pod. Jazyk sa primárne natiahne podľa jazyka spárovaného telefónu ale Gear S3 sa na rozdiel od S2 dajú použiť aj ako nespárované. Jazyk sa dá vyberať aj samostatne v hodinkách podľa želania.

9. Majú hodinky Gear S3 vlastnú šachtu na SIM kartu? Nie nemajú. Mali to hodinky Gear S, S2 ani S3 takúto šachtu nemajú. Vraj je to kvôli tomu, aby tieto inteligentné hodinky naozaj vyzerali ako hodinky. Existuje verzia s eSIM, ale táto nie je podporovaná slovenskými operátormi.

10. To sklo sa dá porovnať so zafírom? Je to Corning Gorilla Glass SR+, zatiaľ sa nám v redakcii nepoškriabali. Nie je to teda zafír, ale je to veľmi blízko tejto odolnosti.

Viac o hodinkách Gear S3

VIDEO TOUCHIT: Testujeme inteligentné hodinky Samsung Gear S3 – prvé skúsenosti

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.