Nová aktualizácia smart hodiniek Samsung Gear S3 prinesie zlepšenie výdrže batérie.

Táto aktualizácia už prichádza do prvých hodiniek v USA, Južnej Kórei a Kanade. Ostatné trhy budú samozrejme nasledovať, ale ohľadne vypustenia globálnej aktualizácie nie sú zatiaľ žiadne bližšie informácie.

Nová aktualizácia neprinesie žiadne nové, alebo špeciálne funkcie. Zameriava sa primárne na zlepšenie výdrže batérie na jedno nabitie.

Aktualizácia nesie označenie R760XXU2CRC3 a jej dostupnosť si môžete zistiť v aplikácii Samsung Gear. Malé vylepšenie by sa malo udiať aj pri konektivite cez Bluetooth, ktoré by malo byť po novej aktualizácii stabilnejšie.

Správny krok spravila spoločnosť Samsung minulý rok, kedy aktualizovala Gear S3 na Tizen 3.0 a pridala tak celý rad nových funkcií vrátane multi-tréningu, správy výživy a nového používateľského rozhrania.

Táto aktualizácia síce priniesla kopec nových funkcií, ale podpísala sa aj na rýchlom vybíjaní batérie.

Najnovší aktualizačný balíček by už mal konečne priniesť do hodiniek lepšiu správu batérie. V porovnaní s novším a drahším modelom Gear Sport sa v hodinkách Gear S3 výdrž na jedno nabitie až zdvojnásobila. Aktuálne tak môžu hodinky Samsung Gear S3 na jedno nabitie vydržať až 4 dni.

Pre náš trh bude pravdepodobne aktualizácia vypustená neskôr, ale aj tak prináša vylepšenie, ktoré rozhodne každý rád privíta. Ale ak by predsa pre náš región aktualizácia neprišla, tak ešte väčšie vylepšenie môžete získať s príchodom úplne nových Samsung Gear S4, ktoré sú už v príprave.

zdroj: techradar

Prečítajte si aj:

Duel: Huawei Watch 2 vs. Samsung Gear Sport

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.