Aplikácia Samsung Health bola prvýkrát predstavená už v roku 2012.

Vtedy ešte pod názvom S Health debutovala na smartfóne Galaxy S3. Jediná možnosť, ako sa v tom čase dalo dostať k tejto aplikácii, bolo potrebné použiť Galaxy Apps Store. Od roku 2015 a s príchodom Androidu 4.4 KitKat sa táto aplikácia na športovanie dostala aj do Obchodu Play.

Aktuálne sa aplikácia od Samsungu teší neuveriteľnému množstvu stiahnutí, ktoré presiahlo 500 miliónov.

Ako je zrejmé z názvu, aplikácia Samsung Health je jednou z veľkého množstva aplikácií na zaznamenávanie fitness aktivít. Môžete tak zaznamenávať beh, turistiku, cykloturistiku a mnoho ďalších, pričom je možné aj monitorovanie príjmu potravy. Pokiaľ máte v zariadení Galaxy senzor na sledovanie tepovej frekvencie, tak ho môžete použiť pre pokročilé sledovanie vašich aktivít.

Aplikácia vďačí obrovskému množstvu stiahnutí aj faktu, že je predinštalovaná na Galaxy zariadeniach a výrazne prekonáva v počte stiahnutí ostatné fitness aplikácie. Napríklad veľmi obľúbená aplikácia Strava má aktuálne v Obchode Play “iba” 10 miliónov stiahnutí. Pokiaľ by ste chceli aj vy aplikáciu Samsung Health vyskúšať, použite odkaz nižšie:

App Store

Ako ste na tom vy? Používate vo svojom smartfóne fitness aplikáciu od Samsungu alebo ste si obľúbili inú športovú aplikáciu?

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

5 aplikácií pre cyklistov

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.