Samsung pracuje na konkurentnom headsete k Apple Vision Pro.

Headset Apple Vision Pro určite získal veľkú pozornosť okamžite po predstavení. Predstavenie však neprebehlo len tesne pred začiatkom predaja, namiesto toho Apple nechal fanúšikov čakať niekoľko mesiacov, kým spustil predobjednávky. Rovnaký scenár však máme očakávať aj v prípade ďalšieho headsetu, ktorý by pochádzal z dielne konkurenčnej spoločnosti, Samsungu.

Ako sa dozvedáme z najnovších vyjadrení, aj Samsung má pracovať na headsete, ktorý by konkuroval Applu. Apple v súčasnosti síce pracuje na lacnejšej verzii headsetu, Samsung ho však môže predbehnúť a ponúknuť fanúšikom atraktívnejšie zariadenie. Takýto headset by pritom mohol byť predstavený už o pár mesiacov a odkazuje sa na ešte tohtoročné predstavenie.

Apple Vision ProZdroj: Apple
Apple Vision Pro

Samsung by svoj vlastný headset mal predstaviť v októbri 2024. Spolupracovať na ňom má s Googlom, čo zatiaľ nie je potvrdené. Google má totiž do tohto segmentu taktiež čím prispieť a je pravdepodobné, že by radšej predstavil vlastné zariadenie. Samsung ale má byť aktuálne už v pokročilom štádiu prípravy headsetu, ktorý by sa prvý raz ukázal už v októbri 2024.

Októbrové predstavenie by nasledoval aj začiatok predaja. Samsung by teda v prípade headsetu mal nasledovať kroky Applu a predaj by mohol začať až v marci 2025. Rovnako sa ale ráta s tým, že by začiatok predaja sprevádzala aj limitácia v oblasti regiónov. Nový headset Samsungu by teda nemusel byť na začiatku predaja dostupný vo všetkých regiónoch.

Technické špecifikácie ani cenu zatiaľ nepoznáme. Tieto informácie by sa ale mohli na internete postupne odkrývať vzhľadom na blížiace sa predstavenie. Ak sa teda tieto informácie potvrdia, tak by sme sa nového headsetu dočkali už tento rok, aspoň teda po tej oficiálnej stránke.

Zdroj: t3.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.