Apple údajne spustí predaj Vision Pro aj v Európe po konferencii WWDC 2024.

Spoločnosť Apple začiatkom tohto roka spustila predaj headsetu Apple Vision Pro, ktorý zaznamenal veľký úspech v predajoch, no aj značnú kontroverziu. Predaj sa však spustil len v rámci USA, takže jeho možnosti kúpy v Európe boli obmedzené. Ako však vychádza z posledných informácií, už čoskoro by sme sa ho mohli dočkať aj mimo USA, pričom predaj bude zrejme spustený len v niektorých európskych krajinách.

Významná by mala byť konferencia WWDC, po ktorej by sa mohol headset dostať aj do ďalších kútov sveta. Naznačuje to výcvik zamestnancov Apple Store, ktorí hromadne jazdia na školenia do Cupertina. Apple však podľa všetkého pracuje aj na druhej generácii headsetu, ktorá by sa mohla do predaja dostať v roku 2026.

Apple Vision Pro zrejme príde aj do Európy

Informácie, ktoré naznačujú začiatok predaja headsetu aj mimo USA vychádzajú od dôveryhodného zdroja. Je ním Mark Gurman, ktorý je známy svojou presnosťou v rámci informácií o spoločnosti Apple. Ten informuje o školeniach zamestnancov Apple Store, pričom rovnaký tréning prebiehal aj v januári tohto roka, tesne pred začiatkom predaja Apple Vision Pro v USA.

Apple Vision ProZdroj: Apple
Apple Vision Pro

Začiatok predaja Apple Vision Pro v ďalších krajinách by mohol pripadnúť na 17. jún, teda na čas po konferencii WWDC. Prvá z krajín, ktorá by mohla ponúknuť headset v predaji, je Čína. Následne by sa mohol začať predaj aj v Kanade a Spojenom kráľovstve, pričom tréning zamestnancov prebieha aj v ďalších krajinách. Medzi ne môžeme zaradiť Nemecko, Austráliu, Južnú Kóreu, Francúzsko, Japonsko či Singapur.

Ako však informuje známy leaker s prezývkou Revegnus1, v súčasnosti majú prebiehať aj práce na druhej generácii headsetu, ktorého cena by sa mohla pohybovať medzi 1500 až 2500 dolárov. Cena by teda mohla byť o niečo nižšia v porovnaní s prvou generáciou. Predstavenie druhej generácie Apple Vision Pro by malo prebehnúť v roku 2026, takže na nový model si ešte chvíľu počkáme.

Zdroj: Bloomberg, andro4all.com, X (@Revegnus1)

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.