Väčšie displeje s nižším rozlíšením majú byť kľúčovou zmenou, ktorá bude v lacnejšom Apple Vision Pro.

Headset Apple Vision Pro sa spája s úspechom aj kontroverziou. Jeho prvá verzia prišla na trh začiatkom tohto roka, pričom počiatočné predaje sa týkali len USA. Tam spôsobili skutočné šialenstvo v domácnostiach aj na uliciach. Mnohí si tento headset chceli okamžite vyskúšať a od kúpy ich neodrádzala ani vyššia cena. Tá bola stanovená na 3499 dolárov, čo je sebavedomá cena na to, že šlo o prvú generáciu. Mnohí teda ani nevedeli, do čoho pri kúpe vlastne idú.

Vysoká cena, no aj vysoký počet vrátených zariadení tak inšpirovali výrobcu na to, aby zapracovali na lacnejšej verzii tohto headsetu. Problémom s lacnejšou verziou je však to, že na nižšej cene môže utrpieť kvalita. To Apple ale v žiadnom prípade nechce pripustiť a snaží sa nájsť kompromis.

Nižšia cena Vision Pro pre väčšie displeje

Kľúčovou súčasťou headsetu Apple Vision Pro je jeho displej. Ten má v súčasnosti 1,4″ a vyrába ho spoločnosť Sony. Nejde však o najlacnejšie riešenie, avšak je to kvalitná súčasť. Výrobca napriek tomu, že nechce aby headset utrpel na kvalite, pravdepodobne našiel riešenie, ako znížiť jeho cenu. Riešením môže byť využitie iného displeja, ktorý by mohol vyrábať iná spoločnosť.

Apple Vision ProZdroj: Apple
Apple Vision Pro

V hre sú dve možnosti, ktoré by Apple mohol využiť. Jedným z dodávateľov displejov by mohol byť Samsung. Druhou možnosťou je zasa LG, pričom v oboch prípadoch by Apple mohol ušetriť. Displeje by mohli mať veľkosť niekde medzi 2,0 a 2,1″. Väčšie displeje majú mať v tomto prípade nižšie rozlíšenie, na kvalite zobrazovania sa to však nepodpíše, prípadne podpíše úplne minimálne.

Cena, ktorú chce Apple s lacnejším Vision Pro dosiahnuť, by sa mala pohybovať do 2000 amerických dolárov. Táto cena by mohla prilákať väčšie množstvo zákazníkov, najmä ak bude kvalita porovnateľná s tým, čo je na trhu už teraz. Zatiaľ ale záujemcom nezostáva nič iné, než siahnuť po prvej generácii. Jej dostupnosť v Európe Apple taktiež oznámil počas konferencie WWDC24.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.