Nové slúchadlá od Samsungu majú byť high-end modelom.

Telefón len na telefonovanie, je prežitok. Používanie smartfónu ako hudobného prehrávača nie je len doménou tínedžerov ale aj dospelých.

Earphone_Inearfit_Main_2_nowat

Samsung vo svojom smartfóne GALAXY S6 zlepšil reproduktor a zosilňovač a je podstatne výkonnejší ako v minulej verzii telefónu. Toto však najviac využijete so slúchadlami, ktoré výrobca pribalil do balenia. Nazval ich In-ear Fit a mali by predstavovať to lepšie čo nájdete v balení telefónov. Tiež poskytujú izoláciu voči okolitému hluku.

Pri navrhovaní slúchadiel si bolo treba položiť základnú otázku – ako vytvoriť pohodlný model pre každého s dostatočne kvalitným zvukom?

Earphone_Inearfit_Main_6_nowat

Konštrukcia teda v zásade vychádza spojením vlastnosti bežných veľkých slúchadiel s in-ear modelmi. Ide o akýsi hybrid, ktorý bude vhodný kompromisom napríklad pre tých, ktorí nemajú radi tradičné in-ear modely do uší. Tí na nich nemajú radi príliš silnú izoláciu, niekedy počutie vlastného dychu alebo napríklad dráždenie zvukovodu dalo by sa povedať cudzím predmetom. Tiež nie sú vhodné pri jazde na bicykli, ani pri prechádzaní cesty, keďže zvuková izolácia odhluční prichádzajúce vozidlá.

Earphone_Inearfit_Main_4_nowat

Nový návrh ponúka oblé tvarovanie a dvojité zapuzdrenie pre lepšie vyniknutie zvuku. Silikónové nadstavce sa prispôsobia zvukovodu a budú držať nielen pri práci za počítačom ale aj v pohybe. Práve na to boli určené a bola to jedna z požiadaviek.

Earphone_Inearfit_Main_5_nowat

Samsung vykonal veľa testov a prototypov, aby zistil správnu veľkosť celého návrhu. Slúchadlá sú dostupné aj pre používateľov, ktorí nemajú smartfón GALAXY S6. Predávajú sa v štyroch farbách – modročierna, modrá, červená a biela. Cena na nemeckom trhu je 49,90 EUR. Rovnakú cenu predpokladáme aj u nás.

Earphone_Inearfit_Main_7_nowat

Zdroj: Samsung Tomorrow

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.