Naznačil to zdroj priamo z prostredia spoločnosti.

Galaxy Z Fold Special Edition je najnovším prírastkom do série skladateľných zariadení spoločnosti Samsung. Toto zariadenie má odrážať pokrok, ktorý sa podaril Samsungu dosiahnuť. Zároveň má pripraviť pôdu na príchod modelu Galaxy Z Fold7, ktorý bude na trh uvedený budúci rok. Špeciálna edícia Galaxy Z Fold6 ponúka väčšie displeje, elegantnejší dizajn a 200 Mpx hlavný fotoaparát. Cena tohto skladateľného smartfónu je údajne nastavená na 1 870 eur, čo je iba o niečo viac, ako pri Galaxy Z Fold6.

Ak zoberieme do úvahy pomerne krátke obdobie, počas ktorého sa na verejnosť dostávali rôzne fámy o špeciálnej edícii série Galaxy Z Fold až po jeho uvedenie, tak pri pohľade na očakávaného lacnejšieho zástupca je jasné, že Samsung sa s uvedením tohto modelu, údajne označeného ako Galaxy z Fold6 FE, nikdy príliš neponáhľal

Samsung Galaxy Z Fold6 Special EditionZdroj: Samsung
Samsung Galaxy Z Fold Special Edition

Viac svetla do celej záležitosti prináša nová správa z portálu Sammobile, ktorý sa odvoláva na zdroj priamo zo spoločnosti Samsung. Ten tvrdí, že značka nemá v úmysle uviesť na trh lacnejšie zariadenie série Galaxy Z Fold. Táto informácia sa odvíja od celkom logického základu.

Samsung namiesto prípravy lacnejšieho Galaxy Z Fold zariadenia vydal špeciálnu edíciu série a pre tých, ktorí by chceli lacnejší Fold, sú k dispozícii staršie generácie. Tie by pravdepodobne dokázali ponúknuť prémiovejší zážitok z používania, ako “nový model”, ktorého výbava a prevedenie by boli limitované nižšou cenou. To by mohlo pre Samsung v konečnom dôsledku znamenať, že výrobca by síce predstavil nového “lacnejšieho zástupcu” série Galaxy Z Fold6 s okresanou výbavou, ale jeho cena by bola stále vyššia ako majú napríklad staršie modely Galaxy Z Fold4 a Fold5. O tento model by tak s najväčšou pravdepodobnosťou nebol záujem.

Samsung Galaxy Z Fold6Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Z Fold6

Je zaujímavé, že Samsung už začiatkom tohto roka odložil svoje plány na uvedenie údajného Galaxy Z Fold6 FE, avšak je možné, že spoločnosť doteraz iba zbierala informácie o preferenciách používateľov a nakoniec sa rozhodla vydať drahší model Galaxy Z Fold Special Edition.

Galaxy Z Fold6 FE sa údajne dostal aj do skúšobnej výroby, ktorá nepriniesla príliš uspokojivé výsledky. Testovacie zariadenia nielenže neponúkali konštrukčnú výhodu oproti zariadeniam iných výrobcov, ale chýbala im aj vrstva s podporu dotykového pera S Pen.

Samsung nakoniec ustúpil od plánov na uvedenie tohto smartfónu.

Zdroj: Sammobile

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.