Klasické plasty postupne nahradí najmä bioplastami a papierom.

Juhokórejský technologický gigant bude už tento rok o niečo priateľskejší k životnému prostrediu. Envorimentálnu stopu chce vylepšiť už v prvej polovici roka, kedy začne plastové materiály nahrádzať udržateľnejšími materiálmi, ako papier, recyklované plasty a bioplasty. Bioplasty sú plastické hmoty vyrobené z biomasy, ktoré na pohľad aj dotyk vyzerajú ako bežné plasty a aj v odolnosti, pružnosti či tvrdosti dokážu dosiahnuť veľmi podobné vlastnosti ako klasické plasty. Škatule od smartfónov, inteligentných hodiniek, ale aj ostatnej elektroniky budú po novom produkované s oveľa väčším dôrazom na ekologický faktor.

Dôraz na ekológiu sa pritom nemá týkať len balení produktov Samsungu, ale dotkne sa aj samotných zariadení. Samsung plánuje do určitej miery podriadiť dizajn i materiály zariadení zvýšeným ekologickým kritériám. Papier bude používať výhradne od certifikovaných enviromentálnych organizácií plošne v rámci firmy už v budúcom roku.

Aktivista Greenpeace na minuloročnom MWC pri prezentácii Samsungu

Aj keď sú to veľmi dobré správy, treba povedať, že zo strany Samsungu nejde o úplne nezištné gesto. Firma je už roky kritizovaná ekologickými aktivistami za nedostatočnú enviromentálnu politiku. Na minuluročnom MWC dokonca aktivista organizácie Greenpeace prerušil prezentáciu, aby svojim transparentom poukázal na nespokojnosť s aktuálnym stavom recyklácie. Zostáva nám len veriť, že príklad Samsungu začnú nasledovať aj ostatní veľkí hráči na trhu so spotrebnou elektronikou. A kto vie. Možno už tohtoročný Samsung Galaxy S10, alebo 8K televízia budú k planéte o dosť zhovievavejšie, ako ich predchodcovia.

Zdroj: Engadget

 

Mohlo by vás zaujímať:

Exynos 9820 výrazne posúva hranice: Čo prinesie nový čipset od Samsungu?

Značky: