Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pre obidve zariadenia sú kľúčové mobilné zážitky, ktoré sú vlastné celej rodine Samsung Galaxy. Súčasne vynikajú elegantným dizajnom, vysokým výkonom, pokročilými funkciami fotoaparátu, odolnosťou proti vode a externou pamäťou.

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd. dnes predstavila najnovšie prírastky do rodiny mobilných zariadení Galaxy: Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edge. Obe novinky sú vytvorené na mieru súčasnému životnému štýlu spotrebiteľov. Vynikajú vycibreným dizajnom, špičkovým fotoaparátom, efektívnejšími funkciami softvéru a bezkonkurenčnou schopnosťou prepojiť sa s ďalšími zariadeniami a službami.

„Veríme vo svet, ktorý je žiarivejší, prenikavejší, príjemnejší a zábavnejší. A túto víziu sa snažíme s Galaxy S7 a Galaxy S7 edge ponúkať prostredníctvom spojenia elegantného dizajnu s funkčnosťou a poskytovaním nerušeného mobilného zážitku,“ povedal DJ Koh, prezident divízie Mobile Communications Business, Samsung Electronics, a dodal: „Dávame spotrebiteľom technológiu, ktorá im pomôže získať viac zo života a bude aj naďalej posúvať hranice možného.“

Vyspelý fotoaparát: zábery s vysokým rozlíšením bez ohľadu na dennú dobu či miesto

Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edge sú prvé smartfóny vybavené fotoaparátom Dual Pixel. Zachytávajú tak jasnejší a ostrejší obraz, a to aj za zhoršených svetelných podmienok. Vďaka revolučnej technológii Dual Pixel, má fotoaparát vyššiu rýchlosť uzávierky a presnejšie automatické zaostrovanie. Nový režim Motion Panorama prináša do tradičných panoramatických fotografií pohyb. Užívatelia tak získavajú dokonalý vizuálny zážitok.

Vycibrený dizajn a funkcie

Samsung Galaxy S7 s uhlopriečkou 5,1 palca a Galaxy S7 edge s uhlopriečkou 5,5 palca sú vyrobené z 3D skla a kovu. Toto elegantné prevedenie s dlhou životnosťou a ergonomickými krivkami sa aj príjemne drží v ruke. Nová funkcia displeja Always-On umožňuje užívateľom zjednodušené, bezdotykové ovládanie, vďaka ktorému nezmeškáte žiadny hovor alebo dôležité upozornenie.

Najnovšie smartfóny Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edge majú vyššiu odolnosť proti vode a prachu (IP68) bez toho, aby to narušilo ich prémiový dizajn. Edge UX v zariadení Galaxy S7 edge poskytuje praktické a efektívnejšie ovládanie prostredníctvom jednoduchých skratiek k najobľúbenejším používateľským funkciám ako sú email, režim selfie, režim panoráma alebo aplikácie tretích strán.

Vylepšený výkon: od nabíjania po hranie

Smartfóny Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edge podporujú funkciu rýchleho nabíjania cez kábel aj bezdrôtovo. Obe novinky majú tiež hybridný slot, do ktorého môže používateľ vložiť SIM kartu i microSD kartu, a tak získať ďalšie úložisko o veľkosti až 200 GB. Vo vybraných krajinách je možné tento slot využiť pre duálnu SIM kartu.

Samsung výrazne upravil hardvér a softvér telefónov, aby optimalizoval ich herný výkon. Výkonný procesor a väčšia kapacita batérie zaisťujú dlhší čas na hranie, zatiaľ čo interný chladiaci systém zabraňuje prehrievaniu prístroja. Nový doplnok pre hráčov Game Launcher umožňuje upravovať spotrebu batérie a minimalizovať notifikácie. Okrem toho môžu používatelia svoje herné zážitky nahrávať a svoje obrazovky zdieľať s ostatnými hráčmi. Vďaka spárovaniu s Vulkan API si užívatelia Galaxy S7 a Galaxy S7 edge užijú aj graficky náročné hry bez toho, aby príliš vyťažovali batériu.

Galaxy Experience

Samsung aj naďalej posúva hranice hardvéru, softvéru a služieb. Vytvára tak zariadenia, ktoré zlepšujú spôsob pripojenia, zdieľanie a užívania si života. Vďaka ničím nerušeným mobilným zážitkom posúva Samsung hranice súdobých technológií.

Či už je to bezproblémové prepojenie Galaxy S7 a Galaxy S7 edge s novými inteligentnými hodinkami Gear S2 Classic pre monitorovanie kondície, alebo prepojenie s Gear VR pre precestovanie sveta. Samsung novo definuje, čo je možné pre mobilné zážitky i mimo nich.

Spoločne so smartfónmi Galaxy S7 a Galaxy S7 edge používatelia získajú tiež najlepšiu službu pre mobilné platby Samsung Pay, ktorá je bezpečná, ľahká a akceptovaná takmer kdekoľvek. Samsung Pay funguje cez NFC (Near Field Communication), MST (Magnetic Secure Transmission) a technológiu čiarových kódov, čo sprístupňuje mobilné platby viacerým obchodníkom a spotrebiteľom ako kedykoľvek predtým. Služba je chránená riešením Samsung KNOX, snímaním odtlačkov prstov a pokročilou tokenizáciou.

Najnovšie smartfóny Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edge budú v predaji od polovice marca 2016. Samsung Galaxy S7 bude stáť 699 EUR, verzia S7 edge 799 EUR. Začiatok predaja 11. marca aj na Slovensku.

Technické špecifikácie Samsung Galaxy S7 a S7 edge

 Galaxy S7Galaxy S7 edge
OSAndroid 6.0 (Marshmallow)
SieťLTE Cat.9 (450/50 Mbps) *Môže sa líšiť podľa trhov a mobilných operátorov
Rozmery142,4 x 69,6 x 7,9 mm, 152 g150,9 x 72,6 x 7,7mm, 157 g
APOsemjadrový (štyri 2,3GHz + štyri 1,6GHz), 64 bit, 14nm proces

Štvorjadrový (dve 2,15GHz + dve 1,6GHz), 64 bit, 14nm proces

* Môže sa líšiť podľa trhov a mobilných operátorov

Pamäť4 GB RAM (LPDDR4), 32/64 GB (UFS 2.0) + microSD (až do 200 GB)
Displej5,1” Quad HD Super AMOLED

2560 X 1440 (577 ppi)

5,5” Quad HD Super AMOLED

2560 X 1440 (534 ppi)

Obrazovka Edge

FotoaparátZadný: Dual Pixel 12 MP (F1.7), Smart OIS

Predný: 5 MP (F1.7)

Batéria3000 mAh3600 mAh
Rýchle nabíjanie cez kábel i bezdrôtovo

Bezdrôtové nabíjanie kompatibilné s WPC a PMA

PlatbaNFC, MST
KonektivitaWiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5 GHz), MIMO, Bluetooth® v 4.2 LE, ANT+, USB 2.0, NFC, lokalizácia
SenzoryAkcelerometer, senzor priblíženia, svetlo RGB, kompas, gyro senzor,

barometer, snímač odtlačkov prstov, Hallov senzor, HRM

Kód IPIP68
AudioMP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA
VideoMP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Značky: