Vydanie sa snáď zaobíde bez problémov.

História nadstavby One UI siaha až do roku 2018, kedy sa objavila na Galaxy zariadeniach spolu s Androidom 9. V týchto dňoch však vrcholia práce na Androide 15, avšak vzhľadom na bližšie nešpecifikované problémy sa bude musieť aj Google uspokojiť s tým, že po rokoch poruší zásadu, a novú sériu Pixel 9 predstaví s aktuálnym Androidom 14. Zdá sa však, že toto omeškanie môže mať dopad aj na Samsung, ktorý odložil vydanie rozhrania One UI 7 založeného práve na verzii Android 15. Na druhej strane je známe, že pripravovaná verzia používateľského rozhrania One UI bude jednou z najväčších aktualizácií, ktoré Samsung za ostatné roky vydal. 

Vydanie prvej beta verzie One UI 7 bolo údajne naplánované niekedy na prelome mesiacov júl a august, avšak vieme, že Samsung ho nakoniec nezrealizoval. Samsung túto verziu odložil preto, lebo bola nestabilná a obsahovala veľa chýb. Zároveň stále nie je známy presný “náhradný” termín vydania tejto aktualizácie, čo vyvoláva veľa otáznikov. Dôležitejší je fakt, že Samsung doteraz nevydal ani očakávanú aktualizáciu na One UI 6.1.1, aj napriek tomu, že by mala byť už na to pripravená.

Samsung One UI 7Zdroj: GizChina
Samsung One UI 7

Pri pohľade na doterajšie informácie je zrejmé, že One UI 7 Beta bude v čase vydania dostupná iba pre sériu Galaxy S24, avšak existujú náznaky, že by sa mohla rozšíriť napríklad aj na modely série Galaxy S23, prípadne na aktuálne skladacie modely. Vydanie sa aspoň spočiatku očakáva iba na vybraných trhoch, ako je napríklad USA, Kórea a Nemecko. Na základe indícií je zrejmé, že už verzia One UI 6.1.1 predstavuje jednu z väčších aktualizácií, čo znamená, že práve táto verzia položí základy funkčnosti, ktorá bude prítomná v One UI 7. 

V týchto dňoch bola vydaná augustová bezpečnostná aktualizácia pre Galaxy S24 Ultra bez upgradu na One UI 6.1.1, avšak niektoré zdroje tvrdia, že spoločnosť Samsung verziu One UI 6.1.1 vydá v 3. augustovom týždni práve pre sériu Galaxy S24, a to aj napriek tomu, že začiatkom tohto mesiaca vydala spomínanú bezpečnostnú záplatu. 

Ak teda pôjde všetko podľa plánov, tak verzia One UI 7 Beta by mohla byť k dispozícii už začiatkom septembra.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.