Pred pár dňami sme sa dozvedeli, že kórejská spoločnosť pripravuje konferenciu, na ktorej predstaví svoje novinky.

Hoci sme v tom čase už vedeli, že Samsung sa pripravuje na uvedenie nových produktov, nevedeli sme, o ktoré presne pôjde. Mohli sme sa iba domnievať, že sa konečne dočkáme nových zástupcom série Galaxy S22. Nové správy dokonca tvrdia, že popri triu smartfónov bude uvedená aj séria tabletov Galaxy Tab S8.

Aj keď dátum udalosti Unpacked 2022 nie je stále potvrdený, tak TM Roh, prezident a vedúci divízie MX Business spoločnosti Samsung, napísal zaujímavý blogový príspevok, ktorý je doplnený o video.

Roh v príspevku potvrdil, že predstavenie noviniek je naplánované na február 2022 (údajne na 8. alebo 9. februára). Počas udalosti uvidíme „najpozoruhodnejšie zariadenie radu S„, aké kedy spoločnosť Samsung vyrobila. Roh ďalej dodáva, že prichádza „nová generácia Galaxy S, ktorá spája najväčšie zážitky Samsungu Galaxy do jedného dokonalého zariadenia„.

Z týchto “pozoruhodných” vyjadrení o novinkách série Galaxy S22 skutočne vyplýva, že séria Galaxy Note je definitívne mŕtva a v podstate zlúčená so sériou Galaxy S22. Používateľom, ktorí si obľúbili tieto zariadenia s dotykovým perom, to môže byť v podstate úplne jedno, pretože ide iba o premenovanie zariadenia, ktoré bude pokračovať tam, kde rad Galaxy Note20 skončil. Podľa dostupných renderov je dokonca viac ako isté, že po dizajnovej stránke bude nový Galaxy S22 Ultra takmer na nerozoznanie s Galaxy Note20 Ultra.

Túto úvahu dokonca podporuje aj príspevok na stránke spoločnosti Samsung, v ktorom je uvedené: „Pripravte sa na dokonalý zážitok Ultra„, takže máme vyriešený aj názov najvybavenejšieho zariadenia série Galaxy S22 (žiadny Galaxy S22 Note sa nekoná).

Určite sa pri tomto zariadení stretneme s viacerými superlatívmi, avšak na ich definitívnu podobu si musíme počkať až do takmer polovice februára. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.