Nové USB flash disky – modely Bar, FIT a DUO – sa vyznačujú vysokým výkonom, spoľahlivosťou, zabezpečením a dizajnom.

Spoločnosť Samsung predstavila nové štýlové USB 3.0 flash disky, ktoré sú dostupné v troch ergonomicky tvarovaných prevedeniach. Všetky modely majú kovový povrch a sú vybavené pokročilou technológiou NAND. Novými USB diskami tak Samsung dopĺňa svoje portfólio v segmente pamäťových zariadení – od SD a microSD pamäťových kariet, cez interné SSD až po prenositeľné SSD disky. 
Nové USB 3.0 flash disky bude Samsung ponúkať v troch rôznych modeloch: Bar, FIT a DUO. Model Bar má elegantný dizajn, je v kovovom puzdre vo farbe šampanského. Jednoduchá manipulácia pri vyťahovaní USB z portu je zaistená zväčšeným guľovým zakončením flash disku. USB disk je dlhý 4 cm a váži menej ako 9 gramov. Je k dispozícii je v troch kapacitných prevedeniach: 16 GB, 32 GB a 64 GB. Tento model ponúka sekvenčnú rýchlosť čítania až 130 MB/s a používateľom umožní stiahnuť Full HD video s veľkosťou
2,4 GB alebo približne 40 hodín hudby vo forme mp3 z USB do ich zariadení za menej ako 20 sekúnd.

Samsung_BAR_nowat
Model FIT
je najkompaktnejší z celej série nových USB diskov a je určený pre použitie v ultra-slim notebookoch alebo v automobiloch vybavených USB portom. S flash diskom sa vďaka jeho aerodynamickému tvaru veľmi jednoducho manipuluje. Model FIT meria necelé 2 cm a váži zľahka cez 2 gramy. Aj v tejto veľkosti ponúka rýchlosť až 130 MB/s pri sekvenčnom čítaní, a to v kapacitách 32 GB a 64 GB.

Samsung_FIT_nowatModel DUO je špeciálne navrhnutý pre používateľov smartfónov, tabletov a PC, ktorí často cestujú a potrebujú na cestách väčšiu flexibilitu. Model DUO je dodávaný s jednoducho odnímateľným uzáverom, ktorý micro USB chráni. USB disk ponúka sekvenčnú rýchlosť čítania až 130 MB/s a je kompatibilný s Android zariadeniami a micro USB 2.0 rozhraním. Model DUO je k dispozícii v kapacitných prevedeniach 32 GB a 64 GB, meria 3,7 cm a jeho váha nedosahuje ani 6 gramov.

Samsung_DUO_nowat

Samsung „5-Proof“ ochrana zaručuje, že všetky nové modely USB flash diskov vydržia až 72 hodín v morskej vode a zároveň dokážu pracovať v teplotách od 0 °C až do 60 °C. Údaje uložené na diskoch neovplyvnia röntgenové prístroje na letisku, ani extrémna úroveň šoku do 1500 g. USB flash disky tiež odolajú Gaussovej magnetickej sile do hodnoty až 15 000, čo je ekvivalent magnetického poľa MRI skenera.

Samsung uvedie tento rok na trh celosvetovo celkom 7 variantov USB flash diskov v rôznych veľkostiach a typoch. Na Slovensku sa začnú USB flash disky predávať od septembra za odporúčané maloobchodné ceny: Model Bar od 11,60 €, model FIT od 17,90 € a model DUO od 18,90 €.

 Modely – ceny v € s DPH
KapacitaBarFitDuo
16 GB11,60 €
32 GB17,90 €17,90 €18,90 €
64 GB29,90 €29,90 €31,90 €

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.