Xiaomi, OPPO a Vivo chceli mať do konca roka 2020 k dispozícii až 200 Mpx senzory.

Samsung je však v tomto časovom horizonte schopný dodať senzory s rozlíšením “iba” 150 Mpx. Nový senzor má ponúknuť 1 palec efektívnej oblasti pixelov a bude obsahovať technológiu Samsung Nonacell.

Senzory s rozlíšením 108 Mpx sa iba teraz začali dostávať do prvých smartfónov, ale zároveň môžeme už teraz predpokladať, že Samsung pracuje na vylepšených verziách s ešte vyšším rozlíšením. Kórejské zdroje uvádzajú, že výrobcovia smartfónov, ako sú Xiaomi, OPPO a Vivo, chcú do svojich nadchádzajúcich vlajkových modelov začleniť sofistikovanejšie fotoaparáty a požiadali spoločnosť Samsung, aby vyvinula 200 Mpx senzory. Vzhľadom na súčasné výrobné obmedzenia, spoločnosť Samsung zjavne nedokáže dodať čínskym výrobcom 200 Mpx senzory v požadovanom čase, ale do konca roka 2020 im ponúkne 150 Mpx alternatívu.

Nové senzory sú špeciálne navrhnuté pre smartfóny. Spoločnosť Samsung bude aj naďalej implementovať svoju technológiu, ktorá umožňuje lepšiu kvalitu obrazu pri slabom osvetlení. Aby sa predišlo možným problémom s jasom. Pripravované senzory budú mať aj väčšiu efektívnu plochu 1 palec s kombináciou pixelov 1: 9, čo umožní vytvárať výsledné fotografie s rozlíšením 16,6 Mpx.

Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy S20 Ultra

Práve spoločnosť Xiaomi by mohla byť prvá, ktorá koncom roka začne vo svojich smartfónoch používať 150 Mpx senzory. Ostatní výrobcovia z Číny budú musieť čakať o niečo dlhšie, pokým budú schopní začiatkom roka 2021 kombinovať nové senzory s výkonom čipsetu Snapdragon 875

Spoločnosť Samsung aj napriek tomu, že senzory vyrába, zvyčajne ich vo svojich smartfónoch nepoužíva medzi prvými. Je však možné, že tento rok sa bude veľa zaužívaných postupov meniť a nové senzory s rozlíšením 150 Mpx uvidíme už v novej sérii Galaxy Note20.

Zdroj: Sammabile

Prečítajte si aj:

Na Galaxy S20 Ultra nemám, ale chcem poriadny fotomobil: Galaxy S20+ (Praha v noci)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.